Mercedes a reprimit dreptul de a vinde maşini în Franţa, după scandalul gazului refrigerant

de Bogdan Mirică
Joi, 29.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul de Stat francez a dat câştig de cauză celor de la Mercedes în scandalul gazului refrigerant. Germanii vor putea să îşi vândă din nou maşinile pe piaţa din Franţa.

Scandalul dintre Mercedes şi statul francez, început în urmă cu aproape trei luni, la începutul verii, se apropie de sfârşit. Consiliul de Stat din Franţa a analizat disputa dintre cele două părţi şi a dat aviz favorabil germanilor, ceea ce permite reluarea comercializării modelelor interzise pe piaţa din Franţa: A-Klasse, B-Klasse şi SL.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu scandalul, reamintim că în iunie Franţa a decis să blocheze vânzarea produselor Mercedes pentru că foloseau un gaz refrigerant neconform cu noile reglementări europene pentru instalaţiile de aer condiţionat. Mercedes a refuzat să folosească gazul refrigerant impus de Uniunea Europeană pentru că îl considera extrem de inflamabil în cazul unui accident şi, totodată, mult mai poluant.

Problemele par deja de domeniul trecutului pentru germani, cărora Consiliul de Stat francez le-a dat dreptate şi a permis repunerea în vânzare a celor trei modele. Judecătorii au declarat că gazul folosit de Mercedes nu reprezintă un pericol imediat pentru mediul înconjurător.

Urmareste Automarket
Consiliul are acum misiunea de a stabili dacă decizia guvernului francez de a interzice comercializarea produselor a fost justificată şi dacă se impunea o astfel de sancţiune drastică.
În funcţie de acest verdict, guvernul francez va fi obligat, probabil, să plătească daune considerabile constructorului german.

Deşi scandalul refrigerantului periculos este pe cale să se stingă în Franţa, el arde mocnit la nivelul întregii Europe. Recent, GM a declarat că utilizarea sa este sigură, însă Volkswagen s-a alăturat deciziei Mercedes şi a anunţat că va dezvolta propriul său gaz, prietenos cu mediul. Ca şi Mercedes de altfel. Nici Toyota nu a ocolit subiectul, preferând să folosească acelaşi gaz ca şi Mercedes pe unele modele europene, în ciuda reglementărilor care îl declară poluant.

Comentarii (6)

  • Va multumesc ca ati pus pe site reclama la Chevrolet, asta m-a determinat sa instalez si la servici Addblock Plus.
    22 3
  • Bravo Mercedes! Asta inseamna sa ai coloana vertebrala. Au riscat foarte mult dar au stiut ca se bazeaza pe date stiintifice si pe adevar.

    Foarte interesant cum unii care mai intai s-au alaturat deciziei de a accepta noul gaz refrigerant si au lasat Mercedes singur in fata lupilor. Acum au schimbat macazul. Cand esti la varf, trebuie sa ai acel ceva care impune un trend, care aduce lucrurile cu picioarele pe pamanat si te diferentiaza de restul gloatei. Definitia unui leader adevarat. Iar Mercedes le are pe toate acestea.

    Un motiv in plus sa continui sa le cumpar produsele.
    21 2
  • @noname00 - a spune celor de la AM ca iti instalezi ceva care blocheaza reclamele din care ei isi iau salariul ... este destul de urat ... spui astfel ca vrei ceea ce fac ei dar ca nu te intereseaza de unde iau bani ca sa puna o paine pe masa.

    Comisia europeana a interzis castravetii care nu sunt drepti si bananele care sunt prea curbate. Comisia europeana a interzis dreptul comerciantilor de apa imbuteliata sa scrie pe eticheta ca "Consumul de apa previne deshidratarea". Comisia Europeana este vai de creierii ei cand vine vorba de treburi mai complicate.
    15 3
  • nu este urat atat timp cat reclamele sunt intrusive si blocheaza sau distrug experienta pe site. Se poate face reclama civilizata, fara sa te scoata din minti.
    6 0
  • Ce inseamna inginerie,dreptate si argumente dar bagati si stirea cu Mercedes in China cea mai mare investitie Auto a constructorului
    3 0
  • @unckle
    nu cred ca este deloc urat ceea ce am zis, cred ca le-am facut un bine de fapt. Reclama aia este foarte enervanta, de ficare data cand treceam cu mouse-ul deasupra ei se deschidea mai mare si imi suna in casti mesajul reclamei, si nu statea cuminte dupa ce era inchisa prima data, se deschidea la fiecare mouse-over.
    Sunt de acord ca din aceste reclame si castiga mare parte din bani si ar trebui sa le las sa se deschida, asta am si facut pana acum, dar reclame precum aia m-au determinat si in trecut sa folosesc add-on-uri pentru a le bloca. Pana la reclama pentru Chevrolet nici nu mi-am dat seama ca nu am instalat AddBlock Plus.
    In general nu ma deranjaza reclamele, m-a deranjat aia.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru