Mercedes Aesthetics A: noua filosofie de design pentru modelele din clasa compactă

de Daniel Popescu
Vineri, 27.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit cum vor arăta viitoarele modele din clasa compactă din punct de vedere al designului sub forma unei sculpturi botezate Aesthetics A.

În ultimii ani, Mercedes-Benz ne-a obișnuit cu prezentarea unor concepte inedite de design sub forma unor sculpturi din seria Aesthetics, acestea fiind practic mulaje care anticipează modul în care vor arăta următoarele modele ale constructorului german.

De data aceasta, Mercedes a prezentat sculptura Aesthetics A, care oferă primele indicii despre designul modelelor viitoare din clasa compactă. Principalul punct de reper este reprezentat de modificarea aspectelor de bază și introducerea unor linii fluide de design, în timp ce dimensiunile conceptului sunt evidențiate prin lumini și umbre. De altfel, Mercedes numește această linie de design "Puritate Senzuală" și marchează o premieră pentru modelele cu motoare amplasate transversal.

"Forma și corpul sunt singurele lucruri care rămân când liniile sunt reduse la extrem. Avem curajul a aplicăm acest purism. În combinație cu suprafața senzuală de design, următoarea generație a clasei compacte are potențialul de a vești o nouă eră a designului", spune Gorden Wagener, designerul șef al Mercedes-Benz.

Noua filosofie de design va fi implementată "în viitorul nu foarte îndepărtat" pe modele precum Clasa A, CLA, CLA Shoting Brake sau GLA.

Via Mercedes-Benz 

Comentarii (4)

  • cam de vreo 3 -4 ani mercedes face treaba buna la capitolul design, mai ales in clasa mica, sper sa o tina tot asa.
    12 1
  • @TheArrigantOne Corect! Insa cred ca te referi la clasa compacta (C). In clasa mica (B), Mercedes nu are inca modele (probabil ca nici nu va avea).
    2 0
  • @andy,
    ma refer mai ales la clasa A, mai tii minte cat de hidoasa a fost prima clasa A?
    si pe langa clasa A, si GLA si CLA arata foarte bine
    clasa C a fost Ok cam tot timpul, fiecare a preferat una sau alta din generatii, dupa gust, dar nici una din geneatii nu a fost hidoasa.
    8 0
  • Clasa A initiala nu numai ca a fost naspa, insa si materialele folosite erau mai slabe ca ale unor marci de volum si la ani lumina fata de brandul pe care il reprezenta... Plus cireasa de pe coliva - testul elanului.

    In prezent, clar Mercedes are cel mai interesant design din grupa celor 3 premium made in Germany. Cadillac, Lexus si Infiniti stau iar bine la capitolul respectiv cu ultimele modele. BMW e so-so, iar Audi e tern ca VW (au insa cele mai ergonomice interioare).
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru