Mercedes-AMG a prezentat noul AMG GT R Roadster: 585 de cai putere și 3.6 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG GT R Roadster va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de le Geneva și va avea o producție limitată la 750 de unități. Cea mai puternică versiune din gama Roadster este echiptă cu motorul V8 de 4.0 litri care produce 585 CP și 700 Nm.

La finalul anului trecut, Mercedes-AMG a publicat primele imagini și detalii referitoare la AMG GT facelift. Modelul de performanță dezvoltat de constructorul german a primit câteva modificări estetice, îmbunătățiri generoase pentru interior și o serie de tehnologii noi. La scurt timp după prezentare, divizia Mercedes-AMG a publicat și prețurile pentru piața din România: 120.139 de euro este prețul de pornire pentru noua gamă.

Acum, gama AMG GT Roadster primește un nou membru: AMG GT R Roadster. Sub capota versiunii cu plafon retractabil se află motorul V8 biturbo de 4.0 litri care produce 585 de cai putere și 700 Nm. Mulțumită unei transmisii automate AMG Speedshift cu șapte rapoarte, Roadsterul producătorul german are nevoie de 3.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 317 km/h.

Pentru un plus de dinamică, AMG GT R Roadster este echipat cu un sistem de direcție integrală. Până la viteze de 100 km/h, roțile de pe puntea spate virează în direcția opusă punții față.

Unghiul maxim este de 1.5 grade. La viteze mai mari de 100 km/h, roțile de pe puntea spate vor vira în aceeași direcție cu cele de pe puntea față, iar astfel modelul dezvoltă un comportament mult îmbunătățit pe virajele rapide.

Oficialii constructorului german nu au publicat și timpul necesar pentru ridicarea sau coborârea plafonului soft top de pe AMG GT R Roadster. Cel mai probabil, modelul păstrează valorile cu care eram deja obișnuiți: 11 secunde până la viteze de 50 km/h.

La interior, clienții vor primi un instrumentar digital de bord de 12.3 inch și o consolă centrală dominată de un ecran cu diagonala 10.25 inch. De asemenea, nemții oferă noul volan sport care integrează două zone sensibile la atingere gândite pentru a controla informațiile afișate pe cele două ecrane.

Versiunea Mercedes-AMG GT R Roadster va fi expunsă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, urmând ca aceasta să fie produsă în doar 750 de unități.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru