Mercedes-AMG C63 va avea succesor cu propulsie hibridă: motorul V8 twin-turbo are “zilele numărate”

de Petre Barac
Luni, 02.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generație Mercedes-AMG C63 va avea un sistem de propulsie hibrid ca urmare a normelor mai exigente privind nivelul emisiilor, potrivit lui Tobias Moers, șeful diviziei Mercedes-AMG.

Noile reguli referitoare la emisiile mașinilor – stabilite de autoritățile europene – pun presiune pe constructorii auto, iar aceștia trebuie să-și revizuiască gama de motoare. Cei mai mulți dintre ei și-au anunțat deja intențiile clare în direcția electrificării.

Normele mai exigente ar urma să aibă un impact și asupra modelelor de performanță pe care producătorii le au în portofoliu.

Tobias Moers, șeful diviziei Mercedes-AMG, a vorbit recent despre cum va arăta următoarea generație a modelului AMG C63. Potrivit acestuia, noul model va beneficia de propulsie hibridă, astfel că motorul V8 twin-turbo are “zilele numărate.”

“Formula de acum este perfectă, dar cu siguranță trebuie să ne uităm atent și la alternativele viabile. Trebuie să fim creativi când urmărim performanța și acest lucru nu are neapărat legătură cu numărul de cilindri ai motorului. Asta înseamnă că următoarea generație Mercedes-AMG C63 va avea propulsie hibridă,” a declarat Tobias Moers, într-un interviu acordat publicației CarAdvice.

În prezent, varianta standard a lui Mercedes-AMG C63 Coupe are un V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvoltă 476 CP și 650 Nm.

Transmisia automată AMG Speedshift MCT cu șapte trepte îl ajută să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.0 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Via CarAdvice

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru