Mercedes AMG G 65 Final Edition: modelul de off-road iese din producție cu o ediție specială de 300.000 de euro

de Daniel Popescu
Vineri, 20.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes AMG G 65 a primit o ediție finală care marchează scoaterea din producție a versiunii AMG a modelului off-road. Final Edition este realizat în numai 65 de unități și are un preț de peste 310.000 de euro.

Mercedes AMG G 65 va fi eliminat din producție, iar constructorul german a ales o metodă inedită pentru a-și lua rămas bun de la versiunea AMG a modelului de off-road Clasa G.

Acesta primește o ediție specială care poartă numele sugestiv de Mercedes AMG G 65 Final Edition, iar cuvântul care o descrie cel mai bine este "bronz". Asta pentru că aliajul din cupru, staniu și aluminiu este utilizat atât pentru exteriorul, cât și pentru interiorul ediției speciale.

La exterior, bronzul este folosit pentru jantele de 21 inch cu 5 spițe, barele de protecție față și spate sau oglinzi, în timp ce grila radiatorului este vopsită la rândul ei în culoarea bronzului. La interior există de asemenea numeroase elemente care includ bronzul, împreună cu pachetul de design Exclusive cu Nappa și pachetul Seat Comfort care oferă un confort sporit pentru șofer.

Sub capotă, Mercedes nu a adus nicio modificare, întrucât regăsim același motor V12 de 6.0 litri care generează 630 de cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 1.000 Nm între 2.300-4.300 de rotații pe minut. Datorită acestor specificații, G 65 Final Edition este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5.3 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 230 km/h.

Mercedes AMG G 65 Final Edition este limitat la numai 65 de unități, iar în Germania prețul unui exemplar va fi de peste 310.000 de euro, adică de peste 3 ori mai mare decât cel al versiunii de baza Mercedes G350d.

Următoarea generație Mercedes Clasa G nu va mai beneficia de versiune AMG G 65, în ciuda faptului că peste o treime dintre unitățile Clasa G vândute până acum au purtat sigla AMG.

Via Mercedes

Comentarii (3)

  • Sper sa se oprească ca au ajuns sa mă enerveze, anunță de vreo 3ani chestia asta, începe sa semene cu Scorpions lume, lume,..., ultimul concert, veniți degrabă!
    10 4
  • ASTA da dinozaur.... vechime, gabarit, consum.... poate apare prin Jurassic Park 5 sau 6 - Re Re ...Reloaded.
    6 4
  • Cand iti bati joc de o masina de referinta..
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru