Mercedes anticipează că va lansa primul model complet autonom fără volan în 2027

de Daniel Popescu
Luni, 03.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că până în 2027 va lansa un model complet autonom care să nu aibă nevoie de un volan. Rivalii de la Ford au anunțat anterior că vor reuși să facă acest lucru cu 6 ani mai devreme.

Mercedes este unul dintre constructorii care dezvoltă în prezent tehnologii autonome, iar obiectivul final este lansarea unui model care să se poată conduce în siguranță în orice situație, astfel încât să nu mai aibă nevoie de volan.

Ford a anunțat anterior că va lansa un astfel de model în 2021, însă Mercedes consideră că industria va avea nevoie de mai mult timp înainte de a putea prezenta o mașină care să fie sigură din toate punctele de vedere.

"Conducerea autonomă în anumite condiții va avea loc în următorii ani. Cred că până în 2020 vom ajunge la nivelul 3, care implică condus autonom pe autostrăzi fără niciun trafic din partle laterale, la anumite viteze", spune Jochen Haab, managerul de validare și comunicare pentru sisteme de siguranță din cadrul Mercedes.

Urmareste Automarket
În schimb, pentru nivelul 5, care presupune că mașina să se poată conduce singură în orice fel de condiții, va trebui să așteptăm circa 10 ani.

"Cred că vom vedea primele astfel de mașini într-un deceniu.

Nivelurile 4 și 5 sunt practic similare pentru că nu necesită niciun șofer ca soluție de back-up. Vom vedea primele modele într-un deceniu, dar facem asta în paralel. Acum dezvoltăm nivelul 2 pentru Clasa S și vom vedea multe modele cu nivelurile 2 și 3", a adăugat Haab.

Via GoAuto

Comentarii (6)

  • Daca e primul model si in cazul de fata e varful de gama al unui producator premium inseamna ca in cazul masinilor de volum vorbim de 2037-2047 - interval in care probabil ca toti producatorii vor merge spre asa ceva (din pacate). Mai avem destul timp sa ne bucuram de masini clasice :-)
    5 3
  • Daca urmariti variateia frecventei stirilor despre masini autonome pe acest site o sa vedeti ca Ford sunt cam optimisti iar MB cam conservatori.
    7 0
  • bla bla
    @unckle probabil adevarul e pe la mijloc, deci 2024-2025
    3 0
  • andrei
    intotdeauna ne vom putea bucura si de condusul clasic, ca la astea autonome nu iti ia cineva controlul cand vrei chiar sa conduci. probabil volanul va fi ca in filmele SF, pitit in bord si va iesi de acolo cand ai nevoie. oricum ei vor autonome cel mai mult si mai mult pt tiruri, taxiuri, chestii din astea.
    1 0
  • Mercedes anunta prima masina electrica proprie pt 2020. Deci ma indoiesc ca ei vor fi varf de lance. Din contra, vor fi codasi.
    2 2
  • Conform specialistilor actualul E Class are nivelul 4 de autonomie iar face-lift-ul de la S Class va fi 4.5. Este foarte bine ca Mercedes sunt conservatori si nu fac miscarea pana nu sunt siguri 100% ca e coregrafiata perfect. La urma urmei este vorba de reputatia lor. Pe langa asta nici legislatia nu e in pas cu avansul tehnologic. Deci mai bine ciocul mic si KO pe la spate.

    Masinile autonome vor aduce schimbari enrome in societate. In primul rand ganditi-va cat de usor va fi atunci sa se ridice carnetul tuturor bizonilor de pe drum. Le-ai luat volanul din mana si ii pui intr-o masina autonoma. End of story. La fel cu betivii, drogatii, papagalii cu telefonul in mana sau la ureche, etc.

    Eu zic ca n-o sa fie chiar asa de rau. Ca sa nu mai spunem cat timp castigi si-o sa poti face ceva ce-ti place:sa citesti, sa conversezi fara grija traficului, sa dormi, samd.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru