Mercedes ar putea crea o versiune mai mica si mai ieftina a lui SLS

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.11.2009
Mercedes-Benz ar putea crea o versiune mai ieftina a lui SLS AMG, care va rivaliza modelul Porsche 911. Versiunea mai ieftina a lui SLS AMG ar putea intra pe piata abia peste cinci ani.

Divizia AMG a celor de la Mercedes-Benz cerceteaza posibilitatea de a oferi si o versiune mai ieftina a lui SLS. Modelul va fi rivalul direct al lui Porsche 911 si va avea un pret similar, in timp ce ofera aspect inspirat din cel al lui SLS si performante la nivel inalt. Arhitectura lui SLS AMG va fi utilizata in mare parte, dar inginerii germani vor opera modificari serioase la nivelul acesteia pentru versiunea mai ieftina a lui SLS.

Viitorul rival al lui Porsche 911 va avea motorul amplasat in fata si tractiunea va fi realizata pe puntea spate. Modificarile operate sasiului prin schimbarea amplasarii motorului vor micsora ampatamentul si lungimea totala a acestui model, ceea ce va aduce cu sine si o masa mai scazuta. Directorii AMG nu au stabilit inca daca vor dezvolta sau nu aceasta versiune a lui SLS, acestia fiind deja preocupati cu lansarea lui SLS AMG si dezvoltarea ulterioara a unei versiuni Black Series a supercarului de la Mercedes-Benz.

In cazul in care versiunea mai ieftina a lui SLS AMG va intra in productie, aceasta va fi echipata cu o versiune de 5.8 litri a motorului V8 care echipeaza supercar-ul de la Mercedes-Benz. Modelul va beneficia de tehnologii precum dezactivarea cilidnrilor si injectie directa, elemente care ii vor ajuta pe inginerii AMG sa ofere un model economic, care sa ofere performante bune alaturi de un consum si emisii relativ scazute.

Puterea oferita de acest propulsor va fi situata intre 350 si 500 CP, in functie de versiunea lui 911 pe care o tintesc cei de la Mercedes.

Via | Pistonheads

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru