Mercedes ar putea pregăti un rival pentru Bugatti Chiron: hypercar de 1.300 de cai putere cu propulsie hibridă

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes intenţionează să dezvolte un hypercar cu propulsie hibridă şi putere totală de 1.300 de cai putere care să rivalizeze cu Bugatti Chiron, potrivit unor informaţii neoficiale.

Până în prezent, Mercedes a exclus în mai multe rânduri posibilitatea de a dezvolta un hypercar, însă presa internaţională a dezvăluit câteva detalii interesante despre un proiect aparent secret al constructorului german.

Astfel, potrivit unor informaţii neoficiale, Mercedes dezvoltă în prezent un hypercar cu propulsie hibridă echipat cu un motor turbo de 2.0 litri care generează 1.000 CP şi care va asigura tracţiunea spate. Alte două motoare electrice cu o putere de 224 kW, echivalentul a circa 300 CP, vor fi responsabile pentru puntea faţă. Astfel, puterea hypercarului Mercedes va fi de circa 1.300 CP, suficient de mare pentru ca acesta să concureze direct cu Bugatti Chiron, care beneficiază de 1.500 CP.

Nu se cunosc detalii despre design, însă publicaţia Autobild susţine că hypercarul va avea o structură din fibră de carbon, pentru ca masa totală a modelului să fie de circa 1.300 kg.

Pentru moment nu există informaţii despre numele pe care l-ar putea avea hypercar-ul, însă preţul ar putea ajunge cu uşurinţă la circa 3 milioane de euro.

Anterior, Mercedes a prezentat un ipotetic hypercar Gran Turismo (foto) pentru jocul de calculator cu acelaşi nume.

Via Motor1

Comentarii (7)

  • daca scot modelul asta in carne si oase...chironul sa se ascunda!
    7 5
  • "motor turbo de 2.0 litri care generează 1.000 CP"

    Au pus cumva motor de formula 1 la acest concept?
    8 1
  • ...poate un motor de 3.0 ar suna mai credibil sunt specificatii cam fanteziste ,chiron-ul are motor de 8.0 litri, W 16.......
    6 2
  • bombastik
    asta cu "hipercaru'" e cool.
    probabil urmeaza "ultracaru" BMW de 2000 CP...
    1 5
  • 1300kg? Dacă se încăpățânează să scoată 1000CP scremuți dintr-un motor de 2000cmc, mă gândeam că hypercarul lor nu va depăși 700-800 de kilograme. Chiar și cu un V8 poți scoate o masă mai mică de 1,3 tone, dacă tot ai resurse pentru o caroserie ultraușoară. Probabil că surplusul de greutate provine din componenta electrică propulsiei hibride. Totuși, cred că va avea o foarte bună distribuție a maselor.
    4 1
  • Nu are cum sa fie la 1300 kg concurent pt Chiron. La asa greutate nu va fi ceva aristocratic, ci doar ceva rapid gen Koenigsegg si atat..Oricum nu are imaginea lui Bugatti, Ferrari in materie de supercaruri.. SLS nu e nici macar la nivelu GTR.
    6 6
  • mertul are ceva ce concurenta conationala n-au avut nici o data - clasa (classe)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru