Mercedes B-Klasse F-Cell, 125 de zile de maraton în jurul lumii

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 31.01.2011
Pentru a celebra cum se cuvine cei 125 de ani de existenţă, Mercedes a demarat un maraton cu trei exemplare B-Klasse F-Cell. Modelul ecologic va parcurge 14 ţări în 125 de zile.

Esential

125 de ani sărbătoreşte anul acesta Mercedes.

Pentru a onora memoria lui Karl Benz, omul care a patentat primul automobil din istorie, Mercedes a gândit încă un eveniment de sărbătoare, la nivel mondial. Constructorul din Stuttgart va sărbători cei 125 de ani de existenţă cu un maraton global, ce va avea în prim plan modelul B-Klasse F-Cell.

Iniţiativa a fost demarată de Angela Merkel, cancelarul Germaniei, de Dieter Zetsche, preşedintele Daimler, şi de piloţii de Formula 1, Michael Schumacher şi Nico Rosberg.

Trei exemplare B-Klasse F-Cell au pornit la drum în cursul zilei de ieri, din Stuttgart. Maşinile vor fi pe drum în următoarele 125 de zile, un număr care aminteşte din nou de vârsta venerabilă a constructorului german. Traseul va include 14 ţări, linia de sosire urmând să se regăsească tot în Stuttgart.

Iniţiativa încearcă să demonstreze totodată şi maturizarea tehnologiei cu celule de combustibil, pe care Mercedes se străduieşte să o implementeze pe viitoarele sale modele. Totodată, nemţii încearcă să sensibilizeze autorităţile în ceea ce priveşte dezvoltarea unei infrastructuri utile reâncărcării acestui tip de vehicule.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • Cu un pas inainte
    Degeaba se tot promoveaza automobilele electrice, deoarece ele nu sunt fezabile...atata timp cat fiecare incarcare a unui automobil electric dureaza cateva ore iar autonomia este foarte mica, masinile electrice nu sunt solutia viitorului.
    In schimb, solutia pe baza de hidrogen este foarte fezabila. Daca omenirea a reusit sa extraga petrol de pe fundul oceanelor, sa il transporte, sa il prelucreze si apoi sa il distribuie consumatorilor, cu atat mai mult se poate face cu hidrogenul care este cel mai raspandit element chimic.
    6 1
  • @maybach1980
    Ar putea sa standardizeze acumulatorii astfel incat sa ii poti schimba la statii speciale la fel cum schimbi butelia cu gaz. La asta nu te-ai gandit? :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru