Mercedes-Benz a lansat primul său elicopter: EC145

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.05.2011
Divizia Style a celor de la Mercedes-Benz a lansat primul său elicopter în cadrul unei expoziţii de produse de lux din Geneva. Modelul se numeşte EC145 şi are interiorul inspirat din S-Klasse.

Noua subdivizie a Mercedes-Benz, Mercedes Style, a lansat primul elicopter al mărcii. Debutul a avut loc în Geneva, în cadrul unei expoziţii de produse de lux. Noul elicopter se numeşte EC145 şi este inspirat de sedan-urile de lux ale mărcii germane. Interiorul acestui elicopter prezintă cea mai puternică inspiraţie de la S-Klasse, graţie elementelor din piele şi lemn care decorează habitaclul. Chiar şi iluminarea interioară a cockpit-ului este inspirată din cea oferită pe S-Klasse.

Olivier Lambert, vicepreşedintele departamentului de vânzări al noii subdivizii Mercedes-Benz, a declarat că primul exemplar construit s-a vândut deja. Preţul modelului nu a fost dezvăluit, iar identitatea primului client a rămas secretă. Performanţele dinamice ale acestui elicopte sunt şi ele un mister. În schimb, cei de la Mercedes Style se mândresc cu versatilitatea cabinei, ale căror scaune pot fi mutate în diverse poziţii.

Spaţiul util pentru bagaje este variabil, volumul de încărcare fiind schimbat de configuraţia interiorului. Noul elicopter le este destinat oamenilor de afaceri care preferă să călătorească în lux şi să se simtă ca acasă şi în elicopterul privat.

Cei de la Mercedes-Benz s-a ocupat doar de interiorul acestui elicopter, exteriorul, propulsia şi construcţia fiind asigurate de Eurocopter.

Via | Autoesporte

Comentarii (8)

  • bogdan
    poate sunt eu gigi contra dar centurile in 4 puncte mi se par aiurea intr-un elicopter cu interior de S Klasse.. daca era cu interior de SLS intelegeam. Mi-e greu sa imi imaginez proprietarul intr-un costum de 10000 euro leagandu-se ca in masina de raliu. Presupun ca elicopterul are un zbor mai "linistit" ca un avion de vanatoare
    17 6
  • Crysty
    @bogdan
    Cred ca sunt centuri in "X" pt a asigura o sustinere foarte buna!
    Stai linistatit ca au avut ei motiv intemeiat pt a lua decizia asta!
    19 1
  • Andrei
    bravo lor...!!
    11 0
  • Elicopterul
    "Cei de la Mercedes-Benz nu au specificat cine este proiectantul şi constructorul acestui elicopter." Elicopterul este proiectat si construit de Eurocopter dupa cum bine a zis colegul de mai sus. Mercedes au facut nimic din ce inseamna bijuteria de EC145. E ca si cum eu as realiza joja de ulei de la S-Klasse.
    3 3
  • ... si altii
    eu astept un elicopter AUDI... :) sau ei vor scoate un avion de lupta... hahahhaha
    3 1
  • @Admin
    Si banalul meu comentariu ce mai avea acuma???
    Serios k ma faceti sa-mi bag picioarele (a se citi altceva...) in site-ul vostru... Daca termenul "basist" va deranjeaza...cred ca pot ghici culoarea tricourilor de pe voi...

    Jenant...
    6 0
  • soc
    Sa vedeti ce o sa fie pe cerul Romaniei de elicoptere mercedes cu manelele la maxim!!:)) pentru ciorile din patria noastra e cea mai buna veste stirea voastra! :D
    1 0
  • Nu-i rau. :)
    Are portbagajul mai mare ca la S-Klasse.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru