Mercedes-Benz a prezentat o sculptură aniversară

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 31.01.2011
Nemţii de la Mercedes-Benz au aniversat în weekend 125 de ani de la primul lor automobil. În spiritul sărbătorii, au prezentat sculptura Aesthetics 125.

Cu ocazia aniversării a 125 de ani de la patentarea primului automobil din lume, Mercedes-Benz prezintă sculptura Aesthetics 125. Respectiva sculptură este realizată la câteva zile de la prezentarea conceptului Aesthetics No.2, exponat prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Ambele sculpturi continuă filozofia care spune că design-ul Mercedes-Benz reprezintă o artă şi o combinaţie naturală a operelor anterioare. De asemenea cele două sculpturi prefigurează, în linii mari, designul viitoarelor modele Mercedes-Benz.

În timp ce sculptura prezentată la Detroit viza interiorul unui automobil, cea de-a doua sculptură atacă exteriorul acestuia. Vorbim de automobilele viitorului, ceea ce explică formele futuriste ale celor două sculpturi. Formele modelului prefigurat de această sculptură sunt fluide şi futuriste, semn că vom mai aştepta câţiva ani până la debutul unui asemenea vehicul în producţia de serie.

Noua sculptură Mercedes-Benz Aesthetics 125 prezintă şi influenţe din aeronautică. Chiar şi aşa, putem observa câteva asemănări între sculptura din imagini şi automobilele de astăzi, existând câteva forme care sugerează un habitaclu, un spaţiu destinat motorului şi un portbagaj.

Cei de la Alfa Romeo şi-au sărbătorit şi ei aniversarea cu o sculptură, dar italienii au serbat centenarul în 2010, în timp ce nemţii au aniversat 125 de ani de existenţă în 29 ianuarie 2011.

Via | Autoblog.it

Comentarii (4)

  • Bodanel
    Felicitari Mercedes !
    Poza nr 7, este superba :)
    6 2
  • la multi ani mercedes.......
    pionierii automobilului......
    5 1
  • 125 de ani
    Sunt tari care sunt mai tinere decat aceasta companie , admirabila realizare , si toti acesti 125 de ani au fost in top si au inovat , nu doar au supravietuit .
    7 1
  • Poza 7
    Genul de poza care face cat 1000 de cuvinte , no comment.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru