Mercedes-Benz C-Klasse: noua generație sosește la Salonul Auto de la Detroit

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 20.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nu există încă imagini cu noua generație a Clasei C de la Mercedes-Benz, dar este sigur că o vom vedea la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie.

Ziariștii britanici de la Autocar dezvăluie noi informații despre viitoarea generație a modelului Mercedes-Benz C-Klasse. Conform englezilor, noua generație W205 va fi prezentată publicului la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie și va folosi platforma MRA, aceiași bază tehnică ce va fi folosită și de viitorul model GLK. Noul C-Klasse va fi ceva mai lung față de actualul model, cei de la Mercedes încercând astfel să îl separe de modelul CLA, care este cu 40 mm mai lung față de un C-Klasse de generație actuală.

Noul model de clasă medie va avea un ampatament de 2.850 mm, cu 90 mm mai mult față de actuala generație. Greutatea, în schimb, va fi redusă cu 80 kg. Din punct de vedere al designului, primele rapoarte spun că noul C-Klasse va arăta ca un mini S-Klasse, dar va folosit grila radiatorului de la E-Klasse. În ceea ce privește gama de motorizări, aceasta va fi cuprinsă din propulsoare cu patru, șase sau chiar opt cilindri, unele fiind păstrate de la actuala generație, altele fiind complet noi.

Este posibil să vedem și o versiune hibrid, iar la capitolul transmisii, Mercedes va folosi cutia manuală cu șase trepte sau noua transmisie automată 9G-Tronic cu nouă trepte.

Urmareste Automarket
Un an mai târziu, în 2015, Mercedes-Benz va extinde gama modelului C-Klasse cu o versiune cu hayon pentru a concura cu BMW Seria 3 GT. Modelul de top, C63 AMG va fi și el lansat la câteva luni după debutul noii generații și cel mai probabil va folosi un motor V8 twin-turbo de 5.5 litri ce va dezvolta în jur de 525 CP.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Mai bine arata modelul din 2009, decat modelul cu facelift din poza. Parerea mea. Acuma noul model trebuie sa arate mult mai bine, daca ne privim la designul actual (CLA, CLS, S).
    9 8
  • Cu siguranta ca avea interior de clasa A ( cel putin bordul, gurile de ventilatie ) cu ceva butoane de la S.
    3 1
  • Un pic deplasat de la subiect dar totusi ... Alaltaieri, un Utah politia a surprins pe camera video un E Class care a fost lovit de doua trenuri. Tipa de la volan, 29 de ani, nu doar a supravietuit, dar a iesit pe picoarele ei din masina. Cu o mana rupta. Cum spunea pe site, poate a ajutat si faptul ca a fost intr-un Mercedes Benz.

    http://mbworld.org/articles/dash-cam-video-mercedes-benz-e-class-gets-hit-two-trains-driver-survives/

    Imi cer scuze AM. Daca deranjeaza link-ul nu e nici o suparare sa-l stergeti.

    @Scorpion, mie interiorul de dupa face lift mi se pare net superior celui dinainte. Sa-l vedem pe asta nou.
    9 1
  • Daca tot sunt la recuperare de internet, nu ma pot abtine sa mai pun un link. Automarket, din nou, daca va deranjeaza, va rog stergeti post-ul cu totul. Merci.

    http://mbworld.org/articles/mb-sl63-faster-everything-probably/

    SL63 ii arata cine-i tatic unei superbike, yamaha r1. Nu incercati asta acasa. N-aveti unde. Si din fericire nici cu ce :)
    7 1
  • Vasilica
    In scurt timp o sa ajungem, ca atunci dupa revolutie cand vedeai o masina alta decat dacie, sa ti se para a 8-a minune a lumii sau a 9-a dupa adrian copilul minune.
    0 2
  • Cosmin19
    http://www.carscoops.com/2013/10/new-2015-mercedes-benz-c-class-interior.html
    Ceva imagini din C class. Se pare ca Radu a avut dreptate in ce priveste influentele interiorului masinii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru