Mercedes-Benz CLA primeşte un nou diesel, oferit şi în versiuni cu tracţiune integrală

de Sebastian Toma
Marti, 15.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama de modele compacte de la Mercedes-Benz va primi o nouă motorizare diesel, iar CLA va fi oferit şi în versiuni cu tracţiune integrală.

Mercedes-Benz a anunţat o serie de schimbări în gamele A-Klasse, GLA şi CLA, sub forma introducerii unor noi motorizări în ofertă şi a tracţiunii integrale ca dotare opţională pentru anumite versiuni. Toate versiunile anunţate mai jos sunt deja disponibile pentru comandă în reţeaua mărcii germane, primele livrări fiind programate pentru toamna anului curent. Preţurile noilor versiuni vor fi prezente în secţiunea dedicată a portalului nostru în momentul în care vor fi disponibile valorile pentru România. Prima motorizare lansată este un 2.0 turbo de 184 CP şi 300 Nm, alimentată cu benzină, oferită în compania modelului A220 4Matic. Aceasta îi poate propulsa pe A-Klasse de la 0 la 100 km/h în 7.4 secunde şi prezintă un consum mixt de carburant de 6.3 litri la sută.

Designerul şef al Mercedes-Benz: "CLA atrage clienţii tineri şi ne aduce cumpărători de la alte mărci"

În cazul gamei CLA, versiunea 200 CDI primeşte un motor de 2.2 litri în locul propulsorului de 1.8 litri, iar noua unitate asigură 136 CP şi 300 Nm.

Motorul lui CLA 200 CDI poate fi comandat atât în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, cât şi în compania unităţii cu şapte trepte şi două ambreiaje. Aceasta din urmă este prezentă în standard în cazul în care clientul doreşte şi sistemul de tracţiune integrală 4Matic, oferit în premieră alături de un diesel în această gamă. Al doilea diesel cu tracţiune integrală şi transmisie automată din gama CLA este 220 CDI, acesta din urmă oferind 170 CP şi 350 Nm.

Preţuri Mercedes-Benz GLA în România: pornire de la 30.500 euro pentru 1.6 benzină de 156 CP

GLA, cel mai mic SUV de la Mercedes-Benz, primeşte un motor diesel de 1.5 litri preluat de la partenerii de la Renault-Nissan. Alături de acesta, obţine un consum mixt de 3.9 litri la sută.

Mercedes introduce un diesel Renault de 1.5 litri pe actualul CLA

Urmareste Automarket

Gama GLA de la Mercedes-Benz primeşte o nouă versiune entry-level, numită GLA 180 CDI.

Aceasta preia motorul diesel de 1.461 centimetri cubi asigurat de partenerii de alianţă de la Renault-Nissan şi-l cuplează unei transmisii 7G-DCT cu două ambreiaje. Noua versiune entry-level din gama GLA accelerează de la 0 la 100 km/h în 11.9 secunde şi poate să atingă 190 km/h. În comparaţie cu versiunea Renault-Nissan a motorizării, unitatea diesel oferită în gama Mercedes-Benz dezvoltă cu un cal putere mai puţin, dar are un cuplu motor mărit cu 20 Nm.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (6)

  • arogantul
    2,2 litri 136 de cai putere in 2014?
    asta e motor de anu 2004
    cine are peugeot citroen sau ford cu motor hdi de 2 litri stie
    24 8
  • @arogantul - acelasi motor de 2.1litri are trei variante de putere, mergand pana la 205CP ... cei cu hașdeiuri si tedeceiuri stie ca saliveaza la asta ;)
    15 21
  • Cei de la PSA au si ei 2.2 HDI cu 205 CP, motor pus si pe Jaguar.
    17 3
  • arogantul
    205 cp din 2,2l nu e ceva nemaivazut, e in norma, asa ca de ce sa saliveze ceilalti?

    eu doar spuneam ca e jenibil in anul 2014 sa mai oferi puteri asa mici, chit ca ai mai multe puteri pt aceeasi cilindree
    deja limita inferioara la acea cilindree ar trebui sa fie 150-170 cp ca la rivali
    19 4
  • Suleyman Cunosctorul
    Cand ma bucuram si eu ca au scos in sfarsit motor sub 2.000cmc3 diesel cei de la Mercedes RENUNTA. Acest motor este nou si nu am auzit nimic despre el, nici o discutie. Stie cineva ceva ?
    9 3
  • poate nu mai vor cocalari care se uita la valoarea taxelor pe masinile lor
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru