Mercedes-Benz CLA Shooting Brake a fost confirmat de oficialii mărcii

de Sebastian Toma
Marti, 23.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz CLA va primi o versiune Shooting Brake, anunţă oficialii mărcii în cadrul unui interviu acordat celor de la WhatCar?.

Gordon Wagner, designerul şef de la Mercedes-Benz, a confirmat debutul celui de-al patrulea membru în familia A-Klasse. După hatchback, coupe cu patru uşi şi crossover, vine rândul versiunii Shooting Brake a lui CLA. Debutul versiunii a fost confirmat prin negarea existenţei unei alte versiuni de caroserie a lui A-Klasse, cum ar fi un coupe tradiţional sau o decapotabilă. Cele două versiuni de caroserie nu vor exista în viitorul apropiat în această gamă, deoarece piaţa pentru acestea este în scădere, spun reprezentanţii Mercedes-Benz.

Al patrulea membru al familiei A-Klasse, bazată pe platforma MFA, este aşteptat să debuteze în 2014. Ideea de Shooting Brake în gama CLA/A-Klasse are rolul de a oferi un model care să ofere atât spirit practic, cât şi o atitudine dinamică, iar nemţii de la Mercedes-Benz consideră că această soluţie este ideea perfectă pentru respectiva problemă.

Urmareste Automarket
Mercedes-Benz CLA, fratele mai mic al lui CLS, pleacă de la 30.008 euro pe piaţa din România.
Preţul este valabil pentru versiunea de bază, CLA 180, echipată cu un motor 1.6 de 122 CP şi 200 Nm. Modelul german este oferit alături de încă două motorizări pe benzină şi de un propulsor diesel. Versiunea diesel a lui CLA pleacă de la 39.060 euro cu TVA inclus şi dezvoltă 170 CP şi 350 Nm. Cea mai puternică versiune disponibilă în gama CLA poartă indicativul 250, are un motor 2.0 turbo de 211 CP, accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.4 secunde şi are un preţ de pornire de 40.300 euro cu TVA inclus.

Via WhatCar?

Comentarii (6)

  • era binevenit un coupe pe platforma de A-Klasse....mai ales ca, cat de curant va debuta si serie 2 de la bmw......
    cat despre versiunea Shooting Brake a lui CLA......doar Mercedes putea asa ceva......
    orice model produs de mercedes o sasi gaseasca cumparator.....
    Mercedes ofera in portofoliu tot ce iti doresti.......de la limuzine exceptionale......la huligalisme extreme......4x4 capabile(G-Klasse)....pana si off-roadere de lux(GL)......Mercedes le are pe toate......
    nu exista constructor auto care sa se apropie de Mercedes.....chiar daca in segmentu premium Mercedes a cazut pe locu 3......e de departe cel mai titrat constructo auto.......
    24 8
  • @tzenu
    Bai o stii pe aia cu lupu isi schimba parul da naravul ba ? Nu exista constructor auto care sa se apropie de Mercedes, pe bune ? Vorbesti serios ? Probabil daia dupa 4 luni din 2013 BMW si Audi au vandud dublu fata de Mercedes, lumea este proasta nu stie, invatai tu cum e cu mert.
    6 14
  • Adrian
    @tzenu_bmw Da. Mercedes produce cam tot ce se poate. Au o gama foarte larga de clase. Nu cred ca exista cineva care sa nu aiba macar un model preferat de la ei. A picat pe locul trei si din cauza ca are masini mai accesibile si asta strica imaginea premium. Daca iti cumperi un CL sau un SLS sa zic, nu prea iti pica bine cand la semafor vine altul cu un A class de nu stiu cate ori mai accesibil si poarta aceeasi sigla. Totusi daca esti fan Mercedes sau ai un model preferat nu mai conteaza ce si cum. Pt. mine A,B,C, CLA (chiar si E), GLK,SLK nu prea au ce cauta sub sigla Mercedes. Ar fi trebuit sa le produca sub sigla Smart si ar fi castigat aceeasi bani + ca Mercedes ar fi ramas marca mai exclusivista. Acum e prea tarziu.
    3 16
  • cristi_fulger
    Ia mai bine invata tu sa SCRII CORECT ROMANESTE si apoi fa supozitii si comentarii legate de ceva ce nu ai sa ai nici in vis! ;)
    5 0
  • lorinczi.thomas
    @tzenu_bmw

    Bmw are deja coupe, Seria 2 urmand sa ii inlocuiasca pe Seria 1 Coupe & Cabrio!
    1 1
  • @cristi_fulger
    La cine te referi ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru