Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, programat pentru debut în 15 ianuarie 2015

de Sebastian Toma
Luni, 25.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La mai bine de o lună de la confirmarea oficială a celei de-a doua versiuni de caroserie a lui CLA, un blog specializat în marca din Stuttgart anunţă data de lansare a lui CLA Shooting Brake.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake va fi lansat pe piaţă în 15 ianuarie 2015, anunţă cei de la Mercedes-Benz Passion citând surse din cadrul mărcii. Data debutului implică o lansare în cadrul Salonului Auto de la Detroit, derulat în prima parte a anului. Primele livrări vor avea loc în primăvara anului viitor, spune sursa celor de la Mercedes-Benz Passion, informaţie care coincide cu anunţul iniţial al germanilor, anunţul oficial incluzând o lansare în prima parte a anului 2015. Veştile noi aduse de sursa citată de blogul specializat în marca germană includ şi lansarea unei versiuni AMG a caroseriei Shooting Brake, care să fie echipată tot cu motorizarea 2.0 turbo şi 360 CP dezvoltată de divizia din Affalterbach.

Mercedes CLA Shooting Brake, confirmat oficial şi anunţat pentru primăvara lui 2015

În comparaţie cu versiunea standard a lui CLA, caroseria numită Shooting Brake va avea un plafon înclinat, portiere spate prelungite şi un portbagaj mai mare. Volumul portbagajului lui CLA Shooting Brake va depăşi 500 de litri, estimează sursele citate de blogul Mercedes-Benz Passion. Respectivul portal anunţă mai multe versiuni de motorizare pentru CLA Shooting Brake, printre care se numără trei diesel-uri şi trei versiuni otto, pe lângă modelul de performanţă, toate preluate de la celelalte versiuni de caroserie.

Pe lângă respectiva versiune de performanţă, care va fi echipată cu sistemul de tracţiune integrală 4Matic, vor fi oferite mai multe motorizări în compania sistemului 4Matic.

Mercedes-Benz CLA primeşte un nou diesel, oferit şi în versiuni cu tracţiune integrală

Aşa arată CLS Shooting Brake, fratele mai mare al viitorului CLA Shooting Brake.

Designerul şef al Mercedes-Benz: "CLA atrage clienţii tineri şi ne aduce cumpărători de la alte mărci"

Urmareste Automarket
Modelele CLS Shooting Brake şi CLA Shooting Brake reprezintă o evoluţie evidentă a conceptului Fascination prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2008. În timp ce versiunea bazată pe CLS are un preţ aflat în palierul cuprins între E-Klasse şi S-Klasse, noul CLA Shooting Brake ar putea fi încadrat între cel al coupe-ului cu patru uşi şi cel al unui C-Klasse entry-level.
Noua versiune de caroserie va aduce o nouă nişă în segmentul premium, introducând termenul de Shooting Brake în clasa compactă, lansând o provocare interesantă în faţa competitorilor din segment.

Lexus nu vrea să creeze modele accesibile de tipul lui Mercedes CLA

Via Mercedes-Benz Passion

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru