Mercedes-Benz Concept Coupe SUV a fost prezentat oficial

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 20.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat oficial la Salonul Auto de la Beijing conceptul pentru un SUV Coupe. Acest concept va fi probabil produs în serie sub denumirea MLC.

Prima imagine cu conceptul Mercedes-Benz Coupe SUV a fost publicată acum o săptămână, fiind clare intențiile producătorului din Stuttgart de a construi un rival pentru BMW X6. În cadrul Salonului Auto de la Beijing, Mercedes-Benz a prezentat oficial conceptul într-o serie de imagini care ne arată clar direcția stilistică a viitoarelor SUV-uri cu alură de coupe din gama germanilor. 

Viitorul rival pentru BMW X6 folosește platforma tehnică a modelului ML și cel mai probabil va ajunge în producția de serie în a doua jumătate a anului viitor sub denumirea Mercedes-Benz MLC. Din noile imagini putem distinge faptul că SUV-ul Coupe nu preia prea multe elemente de design de la ML, împrumutând în schimb câteva linii de la recentul lansat S-Klasse Coupe. Mai ales în partea posterioară se remarcă stopurile înguste care sunt amplasate pe toată lățimea caroseriei

Urmareste Automarket
Mercedes-Benz Concept Coupe SUV are aproape cinci metri lungime, 2.044 mm lățime și 1.739 mm înălțime. Dacă aceste proporții vor fi păstrate și pentru versiunea de serie, viitorul Mercedes-Benz MLC va fi o idee mai mare față de rivalul său bavarez.
Conceptul este animat de un motor pe benzină V6 de 3.0 litri twin-turbo care produce 330 CP. Transmisia este asigurată de noua cutie de viteze automată 9G-Tronic Plus, a cărei manetă de comandă este amplasată pe coloana de direcție. Puterea este transmisă permanent către toate cele patru roți prin intermediul sistemului 4Matic, iar cel de la volan poate alege modul de rulare cu ajutorul sistemului Dynamic Select Control. Acesta oferă modurile Comfort, Slippery, Sport, Sport Plus și Individual. 

Viitorul model Mercedes-Benz MLC va fi asamblat la uzina americană din Tuscaloosa, Alabama alături de modelele C-Klasse, GLK, ML și GL.

Comentarii (8)

  • S-au "dilit" toti la cap! A inceput BMW cu al lor X6 si toata lumea a luat-o razna dupa ei... :) Inca o dovada ca cererea dicteaza oferta... :)
    28 3
  • Arata mai bine ca X6....e mai elegant.
    24 12
  • sa speram ca modelu de serie sa pastreze macar geamurile fara rame........macar asa ne mai pacalesc cu ideea de 'coupe' :)))))))
    14 1
  • HECTOR
    al dracu de frumos mai e!
    6 6
  • Claudiu
    Mercedes X6
    - huehuehue :))
    4 4
  • mihnea
    masina asta merge cu mititei..

    un tzigan, azi la benzinarie, discuta cu un altul, cat de bine ar castiga ei daca ar putea sa introduca in tara si mai multe tiruri cu legume-fructe fara taxe ("se castiga bine rau, frate"), apoi se incheie la jacheta adidas coclita si se suie in x6 4.0d..sa nu dai cu pietre dupa ei?
    8 2
  • Sper ca in realitate sa arate mai bine , asa cum este cazul cu noul C classe care mi se pare super.....
    Clar s-a copiat X6.....pacat , mai bine copiau de la Porsche....si spun asta ca proprietar de ML 350....care chiar are "sange" doar Mercedes......
    4 1
  • Bravo Mercedes! Mi s-a latit ceafa si am facut burtica privind masina asta! Ma duc sa imi tatuez ceva pe brat si sa imi cumpar tricou negru mulat si trening.
    Dupa seria reusita E facelift, S Class si C Class - apare gandacul asta. Felicitari, ati scos o masina mai inutila decat X6.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru