Mercedes-Benz creşte producţia modelului A-Klasse

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 24.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul model A-Klasse s-a dovedit a fi atât de popular în vestul Europei încât Mercedes-Benz a trebuit să ceară ajutor uzinei Valmet din Finlanda pentru a mări producţia.

Noile modele compacte de la Mercedes-Benz s-au dovedit a fi un succes, iar constructorul german a trebuit să găsească soluţii pentru creşterea producţiei mai ales pentru noul model A-Klasse. Mercedes-Benz va colabora cu producătorul independent Valment din Finlanda. Valmet a mai produs maşini de lux în trecut pentru Porsche, modelele Boxster şi Cayman fiind produse şi aici. A mai colaborat şi cu Marussia pentru supercarul B2 şi cu Fisker pentru berlina Karma. 

Acordul cu Mercedes-Benz prevede construirea la uzina Valmet din Finlanda a 100.000 unităţi ale modelului A-Klasse între 2013 şi 2016. Mercedes foloseşte deja două uzine pentru producţia modelelor mici. Una este uzina germană de la Rastatt, iar a doua este cea din Ungaria de la Kecskemet. Mercedes a primit peste 40.000 de comenzi pentru noul model compact A-Klasse, iar vânzările modelului B-Klasse se menţin la înălţime, aşa că mărirea producţiei s-a impus de la sine.

În plus, Mercedes are planuri să creasă numărul modelelor mici.

La Rastatt va fi produs în curând noul SUV compact ce probabil va purta numele GLA-Klasse, iar la uzina din Ungaria va fi produs un coupe cu patru portiere numit deocamdată CLA-Klasse. Aceste două modele compacte se vor alătura lui A şi B-Klasse, şi cel mai probabil va exista şi un al cincilea model compact, un nou roadster.

Modelele A şi B-Klasse nu sunt vândute în America, dar Mercedes are de gând să le ofere pe alte pieţe. China se află în vizorul germanilor, şi este posibil ca Mercedes să pună bazele unei noi uzine şi în Asia.

via Motorauthority

Comentarii (8)

  • zarnesteanu
    Cu putin noroc America de Nord ar putea sa vada totusi A Class-ul. In special AMG. Mercedes nu vrea sa mai vada cum BMW seria 1 si A3 vand de rup locul iar ei stau pe tusa :)

    MB oricum e pe val in America de Nord si previziunile sunt destul de roz. Daca vor sa-si atinga tinta de vanzari, trebuie sa-si largeasca neaparat oferta.
    5 3
  • Nu vinde Bmw seria 1 in America, in afara de 1M coupe si de 135i cred, bazat tot pe vechea generatie, deci stai linistit ca nu vinde de rupe Bmw seria 1:) si la fel cred ca este si cu A3-ul, e adevarat ca de la seria 3 in sus si X-uri vinde f bine, dar clasa compacta premium in varianta hatchback nu cred ca va prinde in SUA. Oricum noul A se vinde f bine, oare lumea nu stie ca exista Corolla?
    12 3
  • zarnesteanu
    http://www.bmwusa.com/standard/content/byo/default.aspx
    http://www.bmw.ca/ca/en/

    Mie mi se pare ca vand :) Oricum, nu sunt foarte familiar cu linia lor de produse, dar nici vedenii nu cred ca am :) Cel putin pe strada am vazut cu siguranta 135 coupe si decapotabile. Nu pot sa spun de alte numere, 128 sau altceva, dar 135 sigur am vazut.

    N-arata deloc rau, dar inima mea e in alta parte :)

    PS. Ai dreptate, o carola cu 9000 km careia ii scartaie bancheta din spate de parca s-au tavalit elefantii pe ea, nici nu se compara cu jafurile astea de seria 1 si A Class ...
    8 1
  • Hai ma.. ce draq ... astea-s stiri de toata stima. Cum sa afirmi ca exista pe lumea asta oameni care sa aleaga un A in fata unei toyota sau a unui lexus. Toata lumea stie ca nemtii sunt niste parliti cu masini varza fara fiabilitate.
    Uite - a mea, ca-s vai de capul meu si mi-am luat Mercedes, are nevoie de ulei si filtre la 10000km pe cand un Lexus are interval de service la 35000km sau mai mult. Normal ca nu se poate compara MB cu Toyota ... gandeste-te ce motoare face toyota si ce motoare face MB ... noroc cu parteneriatul ala ca primesc si ei un motor cat de cat fiabil de la Renault, altfel erau varza si se umpleau toate benzile de urgenta cu Aclass stricate.
    25 4
  • Mda,ma pus dracu sa fiu purist si sa.mi iau e90.

    Nu conduceam eu linistit acu o toyota fiabila si tehnologizata?
    Ating un pic acceleratia si pana zic "mucles" frumusete de tehnologie japo se pierde jn zare si mi dau lacrimile de necaz ca-s cu 1 km inaintea tehnologiei si a fiabilitatii.
    Ma mai enerveaza ca imi consuma 7,5 in oras ,e enorm,sper ca vine o data motoru ala electic de la toyota sa-mi aprinda mai repede bricheta mea nemteasca care uneori da rateuri.
    Iar la lexus ma rog in fiecare seara inainte de cina.
    18 2
  • Suedezu
    Ce urata forma mai are masina asta,de fapt ca toate modelele noi din gama Mercedes,sunt urate rau.
    3 15
  • Mai oameni buni, ati luat-o pe camp rau de tot cu asemenea comentzrii... Ori am nimerit eu aiurea... E vreo comunitate de consumatori de etnobotanice pe aceasta pagina si eu nu am stiut??? Ok, TOYOTA este recunsocuta in toata lumea cu fiabilitatea, dar de la Corolla, Auris, Avensis si pana la rafinamentul unor modele ca A-Klasse sau A3 este cale lunga fratilor... Vorbim despre doua segmente de clienti total opuse ca asteptari si putere de cumparare!!! O Toyota o cumperi pt fiabilitate sau consum redus, desi nu dai putin pe ea... In schimb, o masina premium ca Mercedes Benz o cumperi pentru imagine, confort, statut social...
    6 6
  • @alinmarina - in caz ca nu ai prea citit comentariile de pe AutoMarket din ultima vreme da-mi voie sa-ti fac un mic update:
    In ultimele saptamani au aparut nite indivizi care la absolut fiecare stire, drive-test, orice vrei tu, apar si spun ca Toyotele lor si Lexusurile lor sunt de departe muuuuult peste orice masina din lumea asta si ca ale lor sunt superfiabile si supertehnologizate si superbelea pe langa cazanele, japitele nemtesti. Comentariile de mai sus aplica o mica ironie, pe o tema cunoscuta de un grup (relativ restrans) de oameni care citesc si scriu comentarii la articolele de pe AutoMarket.
    Si eu am o masina japoneza si sunt ferm convins ca este mai mult decat fiabila - am 255000km pe bord si inca merge, are 12 ani si caroseria nu este ruginita, vopseaua este inca pe pozitie, motorul merge "ceas" etc. Dar de la acea japoneza la mercedes este o foarte mare diferenta - si spun asta avand in posesie o japoneza "medie" si un mercedes "entry-level" ... daca aveam vre-un E cu acelasi an de fabricatie cred ca as fi spus ca diferenta este "de la cer la pamant"
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru