Mercedes-Benz extinde capacitatea de producţie la fabrica din Ungaria

de Sebastian Toma
Joi, 16.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz plănuieşte să dubleze producţia de automobile la fabrica din Ungaria până în 2015, anunţă Automotive News. Între timp, autorităţile din România privesc cu jind la ocazia ratată.

Esential 800 de milioane de euro au investit nemţii de la Daimler pentru uzina din Kecskemet, cea mai mare investiţie străină din Ungaria din ultimii ani.
300 de mii de unităţi pe an va putea produce uzina Mercedes-Benz din Kecskemet începând cu 2015.
Mercedes-Benz plănuieşte să extindă capacitatea de producţie la uzina din Kecskemet, anunţă Automotive News citând o publicaţie de business din Ungaria. Aparent, nemţii vor să dubleze capacitatea de producţie a noii uzine până în 2015, ceea ce se suprapune cu primii doi ani de la lansarea lui CLA. În prezent, fabrica din Ungaria produce modelul B-Klasse, construit pe noua platformă modulară MFA. Uzina are o capacitate de 150.000 unităţi pe an, dar anul 2015 o va găsi cu o capacitate de 300.000 unităţi pe an.

Platforma modulară MFA vine ca o mană cerească pentru fabrica din Kecskemet şi pentru Ungaria, economia întregii zone fiind înfloritoare odată cu apariţia nemţilor.

Situaţia ar fi putut să fie favorabilă pentru români, nemţii cercetând posibilitatea construirii fabricii într-un oraş din Vestul României, fiind luate în considerare oraşele Timişoara, Arad şi Oradea. Din păcate pentru PIB-ul ţării, pentru economia respectivelor oraşe şi pentru cele câteva mii de locuri de muncă rezultate, autorităţile locale nu au reuşit să medieze corect contactul cu nemţii, iar unii ”investitori” au cumpărat masiv terenuri în speranţa că ar putea să le vândă ulterior nemţilor, obţinând un profit considerabil.

După cum era de aşteptat, situaţia nu a decurs în favoarea autorităţilor din România, nemţii preferând să aleagă o mână de lucru mai scumpă, dar într-o ţară cu o infrastructură mai sănătoasă şi cu un Guvern care sprijină investitorii şi oferă suficientă transparenţă pentru asemenea tranzacţii. Fabrica din Kecskemet a fost construită în baza unei investiţii de 800 de milioane de euro şi a început producţia lui B-Klasse în martie 2012.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (11)

  • Ca la români .... niciunde.
    32 0
  • zarnesteanu
    Un articol care m-a uns la inima. Pentru ca reflecta realitatea exact asa cum este. Mare pacat pentru tara asta. Nu mai vorbim de ocazia ratata in anii 90 cand tot Mercedes a vrut sa preia Steagul Rosu de la Brasov pentru productia de camioane.

    Doar bunul Dumnezeu ne mai poate scapa de imbecilitatea parazitior care s-au inmultit ca paduchii dupa lovitura de stat din 89.
    35 3
  • La noi interesul politicienilor a fost propria lor bunastare care sa se intinda pe multe generatii dupa ei. Bunastarea generala nu a contat si nici nu va conta. Toti sunt la fel.
    Sa vedem cat va rezista Ford la Craiova (nu ar fi primii care ar pleca daca nu le-ar mai conveni politicile fiscale si economice de la noi). Dacia deja produce mai mult in Maroc.
    23 0
  • Titlu gresit....voi chiar credeti ca 'autoritatile din Romania privesc cu jind ocazia ratata'??? Hai sa fim seriosi...li se rupe lor ca Mercedes nu a venit la noi....la nivel declarativ, populist li se rupe sufletul....dar realitatea e ca-s prea limitati, prea ipocriti ca sa le para rau ca cateva mii de oameni nu au un loc de munca civilizat si ca Romania nu are o fabrica Mercedes...
    Cateodata am sentimentul ca administrativ, la conducerea tarii au ajuns cei mai incapabili oameni, care n-au capacitatea sa faca ceva bun pentru tara char daca ar vrea...efectiv nu-i duce capul...nu stiu decat sa se certe, sa ii convinga pe oameni ca ceilalti is mai rai, chesti ce carciuma, romanesti, balcanice.
    Asa ca incetati sa va mai puneti speranta in conducatorii nostri...nu-s niste lideri, is niste incapabili, n-au sentimente, nu-s bine intentionati...deci NU 'privesc cu jind'....
    30 0
  • @andy

    nimeni nu-si pune toate ouale (de pasare, ce credeai) in acelasi cos. E la mintea...cocosului

    in rest trist dar adevarat
    8 0
  • Mare pacat intradevar..ca nu putem sa ne laudam ca avem o fabrica Mercedes in Romania...Asta e nu avem ce sa facem Guvernul in loc sa ajute tara o distruge mai rau...
    17 2
  • OOO @John_Roger.Ma bucur sa te revad.''Bine ai revenit''.
    On Topic:Se pare ca au luat teapa investitorii care au cumparat terenurile =)) .Oricum mai dorita ar fi fost o fabrica Dacia,sau poate al constructorului nipon Toyota.Asa ar fi scos considerabil costurile necesare construirii sau poate chiar ma mult la vanzari.
    2 19
  • astia care ne conduc nu sunt instare sa ajute Dacia si Ford ....Nimeni nu se implica uitativa cum arata drumul dintre Mioveni si Pitesti .......Renault isi face iesire din fabrica pe banii lor pentru ca nu se mai poate ....si ajung la drumul judetean PiTESTI -Campulung care arata jalnic .......si atunci te intrebi de ce fabrica in Maroc .........si la Craiova tot aceeasi problema centura Craiovei cei de la Ford au mare nevoie .....
    17 0
  • AndreiRN
    Daca se asambla Mercedes in Romania chiar ca se faceau de ras in intreaga lume.
    Este transparent faptul ca majoritatea ramasa sunt doar niste capuse sau pui de comunisti si nicidecum oameni calificati si muncitori. Aia au plecat de mult. Asa ca Mercedes a luat o decizie buna sa nu inceapa asa investitie.
    Cred ca nici VW nu ar investi acolo.
    6 19
  • AndreiRN
    "ca nu putem sa ne laudam ca avem o fabrica Mercedes in Romania..."
    Asta reflecta maturitatea romanului.
    Puterea de a te lauda cu ceva.
    Hahaha
    0 2
  • Va inselati autoritatile romane au facut bani cu galeata si acum nu vor sa ajunga la puscarie ...atat doar
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru