Mercedes-Benz GLB Concept: noul SUV cu 7 locuri are 224 de cai putere și va primi în curând o versiune de serie

de Daniel Popescu
Luni, 15.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii tehnice despre GLB, conceptul unui SUV cu șapte locuri și motor pe benzină de 2.0 litri și 224 de cai putere care va primi în curând o versiune de serie încadrată intre GLA și GLC.

Mercedes-Benz se pregătește pentru creșterea numărului de SUV-uri pe care le oferă în gamă, iar următorul model pe listă este GLB.

Pentru moment, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, constructorul german a prezentat un concept pentru GLB foarte apropiat de versiunea de serie, care va fi prezentată cel mai probabil în toamna acestui an înainte de startul vânzărilor din prima parte a anului viitor.

Dezvoltat pe aceeași platformă ca și noua generație Clasa A, conceptul GLB este un SUV compact poziționat în gama între GLA și GLC. Acesta are o lungime de 4.634 mm, cu 217 mm mai mare decât GLA, în timp ce lățimea atinge 1.890 mm, cu un plus de 89 mm, iar înălțimea este de 1.900 mm. Conceptul poate acomoda până la 7 locuri datorită unui ampatament de 2.829 mm.

Designul exterior împrumută numeroase elemente de la GLS și noua Clasa G, cu o grilă frontală de mari dimensiuni și faruri și stopuri care cel mai probabil vor fi păstrate și pe versiunea de serie.

Conceptul este echipat cu jante de 17 inch cu un design bicolor.

Interiorul este de asemenea preluat în mare parte de la alte modele de segment compact, inclusiv Clasa A și Clasa B, însă include și unele elemente îmbrăcate în piele și elemente speciale de tapițerie specifice unui concept.

GLB este primul vehicul de segment compact din gama Mercedes-Benz care include un rând suplimentar cu două scaune, despre care germanii afirmă că asigură confort pentru două persoane de înălțime medie.

Mercedes-Benz afirmă că planșa de bord a fost preluată aproape integral de la noua generație Clasa B, astfel că include noul sistem de infotainment MBUX care a debutat pe Clasa A. Printre noutăți se numără însă o serie de elemente specifice modelelor off-road, în special în partea inferioară a planșei de bord.

Sub capotă, conceptul este echipat cu un motor pe benzină de 2.0 litri care generează 224 de cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm, iar acesta este acompaniat de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT și de sistemul de tracțiune integrală 4Matic.

Cu toate acestea, este foarte posibil ca viitoarea versiune de serie să fie echipată cu aceeași gamă de motoare ca și Mercedes-Benz Clasa A, inclusiv cu o serie de unități diesel. De asemenea, este posibil că divizia Mercedes-AMG să lanseze ulterior și o versiune de performanță GLB 35.

SUV-urile reprezintă cel mai important segment pentru Mercedes-Benz, ca urmare a faptului că o treime dintre unitățile vândute la nivel global în 2018 au avut acest tip de caroserie.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Cauciucurile din foto de prezentare îți fură mintea că fără ele nuș ce să zic. Comparația cu GLA este greșită când el este cât GLC (mai mic cu 1-2 cm) și mai înalt decât GLE (cu 10 cm ?!!- probabil cu tot cu cocoașa pt. Safari). Dar e bine că a apărut ca să fie câte un SUV Premium pt. toate gusturile, că doar ele sunt viitorul speranței.
    4 0
  • Batalie mare pe segmentul de SUV compacte. Iar Mercedes se pare ca si-a facut temele la sange.

    Estetic arata mult mai capabil decat este in realitate. Platforma de clasa mica a fost fara indoiala folosita la maximum. Sa scoti 7 locuri dintr-un CLA e o performanta. La drum lung sigur e un chin, dar pe distante scurte, cred c-o sa-si faca treaba cu brio.

    Eu zic ca au nimerit-o foarte bine, inclusiv pe partea de design. E o masina moderna, echipata corespunzator pentru segmentul premium, iar daca in off road va avea macar un diferential blocabil, atunci e complet pregatita pentru imaginea rough pe care o are in faza de concept.

    Astept review-urile si preturile :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru