Mercedes-Benz integrează iPhone și Siri cu noul model A-Klasse

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 25.02.2012
Mercedes a confirmat într-un comunicat de presă oficial că noul model A-Klasse va integra asistentul virtual Siri de la Apple.

Mercedes-Benz vrea să facă din noul model A-Klasse un automobil irezistibil și a decis să atace pe toate planurile. Pentru cei dependenți de social media și de telefonul mobil inteligent, Mercedes a anunțat oficial că noul A-Klasse va fi oferit cu noul sistem infotainment COMAND. Interfața a fost refăcută complet. S-a renunțat la tonurile terne de negru și bej în favoarea unui design modern și tridimensional. Aproape toate funcțiile noului sistem sunt integrate cu telefonul inteligent iPhone 4S. Prin instalarea aplicației Digital DriveStyle sistemul va permitea ascultarea prin streaming de pe internet a radioului AUPEO! (varianta europeană a celebrului Pandora american). Va permite conectarea cu Facebook și Twitter, va localiza automobilul într-o parcare aglomerată.

Mai interesant, Mercedes devine primul constructori de automobile ce oferă integrare pentru asistentul virtual Siri de la Apple. Cu iPhone-ul conectat la sistemul COMAND, cel de la volan va putea da comenzi vocale lui Siri pentru a stabili întâlniri, a scrie mesaje SMS și e-mailuri, va consulta prognoza meteo sau va schimba melodia.

Deocamdată, Siri nu înțelege limba română, așa că va trebui să îi dăm comenzi în engelză sau germană.

Deocamdată, acest noul sistem COMAND va fi disponibil pe versiunea europeană a noului model A-Klasse, dar Mercedes spune că integrarea iPhone va fi în curând disponibilă și pentru modelele claselor B, C și E.

Via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru