Mercedes-Benz își face sub-brand electric: nemții plănuiesc patru modele cu emisii zero și cu design diferit de cel al gamei clasice

de Mircea Meşter
Vineri, 05.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După BMW i, și Mercedes va dezvolta o gamă de modele ecologice diferită de cea a modelelor pe combustie. Numele său nu e cunoscut încă, dar primul model - un SUV - va fi prezentat în această toamnă.

Zvonurile care circulau de ceva vreme în industria auto sunt confirmate de surse din interiorul Mercedes-Benz citate de reputata publicație economică Bloomberg: Mercedes-Benz va dezvolta o marcă nouă dedicată modelelor electrice, după modelul BMW i.

Spre deosebire de germani, care deocamdată oferă două modele în această linie, Mercedes-Benz va începe un asalt puternic în zona electricelor, urmând să dezvolte două SUV-uri și două sedanuri care vor beneficia de design diferit de actualele modele din gama germanilor.

Numele viitoarei mărci dedicate nu este cunoscut în acest moment, însă primul model care va face parte din noua linie de electrice va fi dezvăluit în această toamnă, la Salonul Auto de la Paris. Va fi vorba de un SUV care va avea o autonomie de 500 de kilometri și care ne va oferi un prim indiciu legat de linia de design pe care va miza Mercedes pe noua gamă de modele cu emisii zero.

"E momentul oportun"

Evident, Mercedes-Benz își dorește să preia cât mai mulți dintre clienții Tesla Motors, dar și să-i convingă pe cei încă nedeciși că mașinile electrice ale mărcii sunt o alternativă viabilă la modelele pe motoare cu ardere internă.

Conform studiilor interne realizate în Germania, clienții Mercedes-Benz sunt încă sceptici cu privire la potențialul unor modele electrice din cauza autonomiei limitate, a timpilor mari de încărcare, a prețurilor mai ridicate și a designului considerat "ciudat" care caracterizează această zonă a industriei.

Chiar dacă Tesla este considerată marca electrică prin excelență, oficialii Mercedes-Benz consideră că lansarea modelelor din viitoarea gamă electrică proprie vine la momentul oportun și că Tesla a are probleme financiare serioase din cauza faptului că a încercat să dezvolte electrice de masă mult prea devreme. "Când Tesla a venit cu primele mașini electrice, acum mulți ani, am decis - și considerăm că am ales corect - că tehnologia nu era încă pregătită. Acum credem că a venit timpul să câștigăm bani din această zonă în următorii 5-10 ani", a declarat recent Wolfgang Bernhard, directorul zonei de camioane Mercedes, care dezvoltă în această perioadă un camion full-size care va fi propulsat exclusiv electric.

Încercări anterioare

Noua gamă de electrice nu va fi prima încercare a celor de la Mercedes de a dezvolta modele cu emisii zero.

Nemții și-au reglat tirul prin versiuni electrice ale gamei Smart și ale monovolumul compact B-Klasse, însă rezultatele de vânzări ale acestor modele mai degrabă experimentale au fost modeste.

Comentarii (2)

  • Mercedes a avut si SLS electric care n-a fost o masina chiar de colo.
    1 1
  • Articolul ăsta a mai fost difuzat, parcă, pe AM. Sau e un déjà vu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru