Mercedes-Benz: "Ne gândim să facem un competitor pentru Bentayga"

de Sebastian Toma
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andreas Zygan, directorul departamentului de dezvoltare SUV-uri de la Mercedes-Benz, s-a declarat interesat de dezvoltarea unui rival al lui Bentley Bentayga.

Analizăm tot ce se întâmplă în segmentul SUV-urilor de lux. Nu pot să vă spun când vom lua o decizie

Andreas Zygan
Șeful departamentului de dezvoltare de SUV-uri de la Mercedes-Benz
Bentley Bentayga, cel mai scump SUV oferit până acum pe piață, i-a pus pe gânduri pe directorii mărcilor premium, titrează Automotive News. În urma unui interviu cu Andreas Zygan, șeful departamentului de dezvoltare de SUV-uri al mărcii din Stuttgart, oficialul Mercedes-Benz și-a exprimat dorința de a proiecta și lansa un rival al lui Bentayga. Dacă acesta ar fi aprobat pentru producție, ar folosi platforma lui Mercedes-Benz GL și ar fi echipat cu dotări și materiale găsite la divizia Maybach, sub care ar urma să fie și vândut.

Mercedes: "Noua gamă Maybach vinde într-o lună mai mult decât vechiul model într-un an"

Până la eventuala lansare a unui rival al lui Bentyaga din partea celor de la Mercedes-Benz, oficialii companiei germane vor evalua întregul segment și posibilitățile sale de creștere.

În cazul în care răspunsul analizei va fi unul favorabil, compania germană ar urma să dezvolte un model de serie care să răspundă provocării lansate de englezii de la Bentley. Până atunci, cei de la Rolls-Royce ar putea să-l lanseze pe Cullinan, primul lor crossover, confirmat pentru lansare în 2018. În orice caz, varianta Maybach a lui Mercedes-Benz GL, cel mai probabil viitor rival al lui Bentayga din partea concernului Daimler, ar putea să fie mai ieftină decât primul SUV al mărcii din Crewe.

Mercedes-Benz: "Căutăm piața potrivită pentru un SUV decapotabil"

Urmareste Automarket
Andreas Zygan nu este singurul oficial Mercedes-Benz care s-a declarat interesat de segmentul SUV-urilor de lux.
Steve Cannon, șeful departamentului de vânzări al diviziei americane Mercedes-Benz, a declarat că există o cerere neașteptată pentru modelele din acest segment și că marca pe care o reprezintă vinde volume "incredibile: ale echipării de top din oferta Mercedes-Benz GL. ”Când vom ajunge la punctul în care gama Maybach va trebui extinsă, lucru pe care îl plănuim de ceva vreme, SUV-urile de lux ar fi o direcție naturală pentru noi”, a declarat Steve Cannon.

POVEŞTI AUTO: 105 ani de automobile Mercedes-Benz cu tracţiune integrală

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (6)

  • au deja rival
    2 0
  • Dupa declaratia celor de la RR legata de Bentayga, Mercedes vine cu o solutie destinata celor care n-au bani de Bentley sau RR sau car pur si simplu nu vor sa arunce juma de milion de euro pe 4 roti. O sa le iasa pentru ca e clar ca vor avea mai multe vanzari decat marcile englezesti cu aer german, mai ales daca pretul final va fi undeva pe la 120-130.000 de euro.
    7 0
  • Competitor da, dar...
    Sper ca nu la fel de urat !!!
    7 1
  • Vor sa sculpteze masina cu toporul?
    3 3
  • someone
    MB au stat sa vada ce si cum face Bentley: si hopa, chiar dupa lansarea variantei finale, taygaua se vinde f f bine. asa ca de ce sa nu lanseze si ei o varianta? doar are balta peste si pot si ei sa ia o parte din intreg
    2 2
  • Scorpionul_negru
    O sa fie o varianta mai accesibila omului care doreste neaparat un suv mai luxos ca GLE si GL. Mai accesibil decat Bentley desigur.
    Asa e si S Maybach. Ceva mai accesibil ca un Rolls si un Bentley dar la fel de bun. Mercedes face o treaba foarte buna cu masinile lor de la o vreme. Bine...mereu au facut dar parca acum au atins apogeul. (Exceptie modelele clasice si legendare care nu se compara cu ce se fabrica acum).
    ps. Dar eu tot la un 280 Cabrio visez :))
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru