Mercedes-Benz S65 AMG Coupe: cel mai puternic model coupe din gama constructorului german

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 14.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Familia de modele AMG se îmbogăţeşte cu un nou model: coupe-ul S65 AMG cu motor V12 twin turbo ce dezvoltă 630 CP şi 1.000 Nm.

Mercedes-Benz a prezentat oficial şi versiunea coupe a modelului S65 AMG, după ce la finalul anului trecut a lansat cea mai puternică versiune a sedan-ului de lux S-Klasse. În gama noului coupe exista deja modelului S63 AMG, care nu duce lipsă de putere, dar constructorul german ştie că sunt clienşi care îşi doresc mai mult aşa că oferă acum modelul S65 AMG Coupe.

Inima acestui model grand tourer este un motor V12 twin turbo de 6.0 litri ce dezvoltă nu mai puţin de 630 CP între 4.800 şi 5.400 rpm. Cuplul maxim este de 1.000 Nm atins între 2.300 şi 4.300 rpm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/oră se face în 4.1 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul cutie de viteze automate 7G-Tronic Plus cu şapte trepte. Cutia oferă trei moduri de rulare, cel de la volan putând alege între Efficiency, Sport şi Manual. Pentru o ţinută de drum extrem de confortabilă, Mercedes oferă sistemul Magic Body Control, care ajustează setarea suspensiei scanând drumul din faţă şi adaptându-se în timp real.

Esential 630 CP sunt dezvoltaţi de motorul V12 twin-turbo
11.9 litri/100 km este consumul mediu oficial pentru S65 AMG Coupe
Noul Mercedes-Benz S65 AMG rulează pe jante din aliaj de 20 de inch.
Pneurile folosite au dimensiunea 255/40 pentru puntea faţă şi 285/35 pentru cea din spate. Frânarea este asigurată de discuri de oţel, dar opţional se pot alege şi discuri ceramice. S65 AMG Coupe foloseşte o baterie Li-Ion ca dotare standard. Are o capacitate de 78 Ah şi înlocuieşte atât clasica baterie pentru electromotor cât şi bateria pentru acumularea energiei recuperate. Bateria Li-Ion este cu 20 kg mai uşoară faţă de sistemul clasic cu două baterii. 

Interiorul este la fel de luxos ca şi cel al modelului sedan. Scaune sport îmbrăcate în piele Nappa, volan sport cu trei spiţe şi display digital de 12.2 inch, totul personalizat în stilul inconfundabil AMG. În Germania, noul model AMG va fi lansat în luna septembrie, iar preţul este de 244.010 euro.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (10)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Asta numesc eu masina. Restu sunt low-costuri :))
    Am o intrebare: Este si 4X4 ? Parca imi amintesc ca se vorbea de acest lucru.
    16 11
  • Coupe-ul perfect. Respect S class coupe in special 65 AMG !
    25 5
  • razvanis
    Are jante de 20" si pe fata e "plina"roata de disc de frana, nu cred ca ii vine 19" pe fata,
    5 2
  • un oarecare
    Oare cum e sa ai asa ceva?
    12 1
  • Maine apare rivalul lexus, asa ca e degeaba. Oare?
    3 6
  • E low-cost in comparatie cu Bugatti :-)
    3 14
  • Una dintre masinile la care ii gasesti cu greu neajunsuri sau deloc. Cel mai luxos interior ce il gasesti pe piata( asta in cazul in care excludem handmade-ul facut de Bentley si Rolls),cea mai tehnologizata masina ce exista pe piata si tot pachetul asta imbracat intr-o caroserie superba. Ce poti sa ceri mai mult? :)
    8 0
  • Bameveu si Haudi poti cere mai mult :D
    0 5
  • @Relu
    BMW-ul si Audi-ul nu vor avea niciodata o masina de rangul S-ului coupe. .
    6 1
  • gun cometa
    O bijuterie. Sunt convins ca daca vreun roman ar cumpara asa ceva i-ar pune gaz :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru