Mercedes-Benz SL63 AMG World Championship 2014 Collector's Edition - două serii speciale dedicate piloților Lewis Hamilton și Nico Rosberg

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 01.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a celebra titlul de campion mondial obținut în actualul sezon de Formula 1, Mercedes-Benz a creat două modele speciale dedicate celor doi piloți Mercedes: Lewis Hamilton și Nico Rosberg.

Mercedes-Benz a prezentat oficial o serie limitată a modelului SL63 AMG. Aceasta poartă numele de SL63 AMG World Championship 2014 Collector's Edition și va fi fabricat într-o serie de doar 19 exemplare pentru fiecare versiune, câte una dedicată fiecărui pilot din echipa Mercedes-Benz F1. 

Mercedes a avut parte de un sezon perfect în Formula 1, obținând titlul la piloți prin intermediul britanicului Lewis Hamilton, cel care s-a duelat până în ultima cursă cu coechipierul său Nico Rosberg. Cei doi piloți au participat la personalizarea celor două modele SL63 AMG. Lewis Hamilton a creat SL-ul negru cu accente aurii, în timp ce colegul său Nico Rosberg a semnat personalizarea Sl-ului alb. Cele 19 exemplare construite semnifică numărul de curse de Formula 1 din calendarul 2014, iar modelele vor fi oferite clienților fideli mărcii germane pentru suma de 320.000 euro.

Urmareste Automarket
Partea tehnică nu este diferită de cea a unul SL63 AMG normal, sub capotă aflându-se motorul twin-turbo V8 de 5.5 litri ce dezvoltă 585 CP și 900 Nm. Viteza maximă ce poate fi atinsă a fost mărită la 300 km/oră.
La interior, cele două exemplare beneficiază de o lungă listă de sisteme opționale plus personalizarea specifică fiecărui pilot. Modelul dedicat lui Hamilton are elemente inspirate de circuitul de Formula 1 de la Silverstone, în timp ce modelul Rosberg face referire la circuitul german de la Hockenheim.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru