Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive a inspirat cea mai rapidă barcă electrică din lume

de Sebastian Toma
Vineri, 15.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cigarette Racing, un producător de ambarcaţiuni din Florida, a dezvoltat cea mai rapidă barcă electrică din lume. Aceasta este inspirată puternic din SLS AMG Electric Drive.

Esential 2.220 cai putere dezvoltă în total cele 12 motoare ale celei mai rapide bărci electrice din lume.
Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, versiunea electrică a supercarului german, a inspirat un constructor de ambarcaţiuni din Florida să dezvolte cea mai rapidă barcă electrică din lume. Cei de la Cigarette Racing au colaborat cu nemţii de la AMG şi au realizat modelul Cigarette AMG Electric Drive, care dezvoltă un total de 2.220 CP şi un cuplu maxim de 3.000 Nm cu ajutorul a 12 motoare electrice. Astfel, cea mai rapidă barcă electrică din lume poate să atingă o viteză maximă de peste 160 km/h. Autonomia şi preţul bărcii electrice nu au fost încă dezvăluite.

Cele 12 motoare electrice sunt alimentate de patru acumulatori, care cumulează 48 de module şi 3.456 celule, totalizând o capacitate de 240 kWh şi o tensiune de 400 Volţi. Încărcarea este realizată prin intermediul a două încărcătoare de 22 kW montate la bord. O încărcare completă este realizată în şapte ore.

Opţional, barca poate fi echipată cu patru încărcătoare, ceea ce reduce timpul de încărcare la doar trei ore.

Inspiraţia preluată de la divizia de performanţă din Affalterbach a mers şi la aspectul exterior, Cigarette AMG Electric Drive concept fiind vopsit în nuanţa Electricbeam magno de la AMG, nuanţă rezervată pentur SLS AMG Electric Drive. La nivelul interiorului, scaunele sport, numeroasele ornamente din fibră de carbon şi siglele AMG amintesc de muza celor de la Cigarette Racing din Florida.

Via Motorauthority

Comentarii (1)

  • ha ha ha !!!!!!
    LA CE ,LA CULOARE? hai sa fim seriosi.....n-are nicio treaba una cu alta...ma rog ...tehnici de marketing.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru