Mercedes-Benz va proiecta modele mai aerodinamice in urmatorii cinci ani

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.04.2009
Mercedes a anuntat ca planuieste sa lanseze modele care vor avea un coeficient aerodinamic mai redus de 0.20 in urmatorii cinci ani.

Mercedes-Benz doreste sa proiecteze modele mai aerodinamice in urmatorii cinci ani. Aceasta decizie a fost luata din cauza normelor din ce in ce mai stricte ce reglementeaza emisiile unui vehicul. Dupa cum stiti, consumul si emisiile unui autovehicul sunt determinate si de coeficientul aerodinamic si rezistenta la inaintare a acestuia.

Cel mai aerodinamic model de serie Mercedes-Benz este noul E-Klasse Coupe W212. Acest model are un coeficient aerodinamic de 0.24, care este chiar mai scazut decat al lui Toyota Prius – 0.26. Designerii Mercedes inca cerceteaza ceea ce functioneaza bine din punctul de vedere al aerodinamicii si cum afecteaza acest lucru aspectul unui model. Principala problema a designerilor este capota motorului si ceea ce se afla sub aceasta.

In urma cu 20 de ani, inginerii si designerii Mercedes-Benz au sarbatorit lansarea unui model ce avea un coeficient aerodinamic de 0.30. Rainer Tiefenbacher, managerul proiectului E-Klasse Coupe, este convins ca Mercedes va reusi sa atinga urmatorul pas in aerodinamica in urmatorii cinci ani.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • masina masiinilor
    mercedesul e mama masinilor cea mai calumea marka poa sa zica cine ce o vrea.mercedesul este o masin adevarata din toate punctele de vedere
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru