Mercedes Clasa X: teaser video pentru pick-up-ul premium care se lansează în 18 iulie

de Daniel Popescu
Joi, 06.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat un teaser video care evidențiază câteva elemente de design ale noului pick-up Clasa X, care va fi dezvăluit oficial în 18 iulie.

În toamna anului trecut, Mercedes a dezvăluit conceptul Clasa X (foto), care prefața lansarea unui pick-up premium dedicat în special pieței europene. Constructorul german este acum pregătit să ne dezvăluie versiunea de serie a acestuia în 18 iulie, iar până atunci avem parte de un scurt teaser video care ne oferă câteva detalii despre design.

Deloc surprinzător, versiunea de serie este ceva mai "cuminte" decât conceptul, însă păstrează grila impunătoare flancată de blocuri optice LED și jante de aliaj.

Noul Mercedes Clasa X utilizează aceeași platformă ca Nissan Navara și Renault Alaskan, însă va ieși în evidență printr-un interior premium, un design unic și prin îmbunătățirile planificate pentru suspensii. Potrivit unor informații anterioare, în versiunea de serie, pick-up-ul Mercedes va putea transporta 1.1 tone în benă și poate tracta 3.5 tone, valori asemănătoare cu cele ale modelelor pe baza cărora este construit.

Modelul va fi produs la uzina Nissan din Barcelona, acolo unde se fabrică și Navara și Alaskan, dar și în Argentina, întrucât vă fi comercialziat și în America de Sud.

Pentru moment, Mercedes nu a furnizat informații despre gama de motorizări a noului model, însă toate informațiile vor fi făcute publice cu ocazia lansării oficiale de peste două săptămâni.

Via MotorAuthority

Comentarii (8)

  • Mercedes nu se mai limitează la a cumpăra motoare de la Renault. Acum cumpără toată mașina, o machiază puțin și o vând ca fiind produsă de ei.
    16 3
  • Nice Nissan!...cum zicea unul...
    10 2
  • @G - Pai care este deosebirea intre o masina de lux si una de volum? Aspectul, in teorie ar mai trebui sa fie dotarile si calitatea superioara. La testele ENCAP vad ca masini de volum puncteaza la fel de bine ca unele de super lux, deci la nivel de rigidate si functii de protective sunt pe acolo. Singurele variabile ramase sunt tablele/plasticele folosite, tipul de suspensie, materiale la interior, electronice mai performante etc.
    In acest caz putem avea o platforma de Nissan dar pe care se pot monta lucruri mult superioare brand-ului japonez.
    7 3
  • Urmează și variante AMG și Brabus?
    3 0
  • Poate și niște versiuni electrificate?
    2 1
  • @zuzu
    Nu era vorba despre diferențele dintre o mașină de lux și una de volum ci de faptul că „marele” Mercedes cumpără o mașină de la altă companie auto și o vinde sub marcă proprie.
    Adică numai la asta se reduce calitatea Mercedes, la interior și suspensii? Se pare că da.
    0 1
  • @zuzu
    Calitatea automobilelor Mercedes nu se razumă numai la interioare și suspensii. Sau așa credeam eu. Se pare că m-am înșelat.
    1 1
  • Mercedes intră într-un segment în care nu are tradiție. Dar că orice marca care nu vrea să dea greș ... apelează la un specialist adevărat, respectiv Nissan...face ceea trebuie să facă și anume ridică la standardele unui auto de lux tehnologia solidă și modernă a unui partener ce este consacrat în domeniu. Va fi clar o alegere de lifestyle pentru iubitorii de pick-up.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru