Mercedes F 015 Luxury in Motion expune maşina anului 2030 în viziunea companiei germane

de Sebastian Toma
Marti, 06.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat la CES 2015 conceptul unei maşini complet autonome care are un design futurist, care expune viziunea mărcii în domeniul tehnologiilor viitoare.

Esential 1100 de kilometri reprezintă autonomia modelului F 015 Luxury in Motion.
5220 milimetri reprezintă lungimea acestui concept.
6.7 secunde este timpul estimat de accelerare de la 0 la 100 km/h pentru acest model.
Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion este exponatul principal al mărcii din cadrul standului său de la CES 2015. Fiind vorba despre o prezentare în cadrul celui mai important eveniment din domeniul IT-ului din SUA, nemţii au adus pe scenă un concept care prefigurează viitoarele elemente tehnologice pe care le dezvoltă compania din Stuttgart. Noul concept de la Daimler este un vehicul autonom care nu renunţă la comenzile clasice amplasate în faţa şoferului, dar care poate să se conducă singur fără intervenţia umană. Compania germană compară maşinile autonome şi realizările pe care le vor obţine acestea cu progresul adus de primele automobile apărute în lume în raport cu mijloacele de transport existente la acea vreme, atât datorită capacităţilor de conducere autonomă, cât şi datorită autonomiei impresionante asigurată de sistemul de propulsie cu pile de combustibil. Conceptul F 015 Luxury in Motion prezintă viziunea Mercedes-Benz pentru anul 2030, când vor exista peste 40 de oraşe în lume care au peste 10 milioane de locuitori, iar maşinile autonome şi vehiculele alimentate cu hidrogen vor fi ceva obişnuit şi necesar.

Grila frontală a vehiculului este aprinsă atunci când detectează un pieton şi maşina opreşte automat pentru a evita un accident şi pentru a le permite trecerea.

În cazul acestui model, designerii au avut mână liberă şi au ales să se inspire din natură, exponatul primind o caroserie cu formă rotunjită, similară cu cea a unui ou.

Caroseria are o lungime de 5.220 milimetri şi o lăţime de 2.018 milimetri, în timp ce ampatamentul de 3.610 milimetri şi înălţimea este de 1.524 milimetri. Portierele din spate se deschid invers pentru a uşura accesul, iar caroseria este optimizată pentru un coeficient aerodinamic cât mai bun. Pentru un plus de confort, nemţii au instalat patru scaune care pot fi rotite prin comandă electrică şi care le permit pasagerilor să stea faţă în faţă, iar acestea au şi rolul de a uşura accesul la bord atunci când portierele sunt deschise, prin rotirea cu 30 de grade înspre exterior.

Deşi este un vehicul capabil să se conducă singur, F 015 Luxury in Motion are şi comenzi convenţionale pentru şofer.

Urmareste Automarket
Habitaclul vehiculului are un design futurist, podeaua fiind acoperită cu lemn, în timp ce scaunele şi bordul sunt îmbrăcate în piele şi au finisaje de lux.
În spaţiul format în centrul habitaclului, Mercedes-Benz a amplasat o măsuţă subţire care pare să ţină locul tradiţionalei console centrale, în jurul căreia sunt aşezaţi pasagerii. Luneta şi geamurile laterale pot fi acoperite pentru a le permite pasagerilor să se concetreze la alte lucruri în afară de drum, din moment ce vehiculul se poate conduce singur pe orice distanţă şi fără asistenţă umană.

Tehnologia de la bord nu este deloc de neglijat, interiorul având şase ecrane tactile care sunt echipate cu senzori care permit operarea funcţiilor asigurate de acestea şi prin comenzi vocale sau prin gesturi, pe lângă atingerea devenită deja clasică.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • frumos concept bravo mercedes
    6 1
  • Superba masina de vis
    1 0
  • Ce pret are?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru