Mercedes GLA45 AMG - concept pentru o versiune de performanţă de 360 de cai putere

de Bogdan Mirică
Joi, 21.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles conceptul viitoarei versiuni de performanţă GLA45 AMG: Crossover-ul german beneficiază de un motor de 360 de cai putere şi 450 Nm.

După ce ne-a delectat cu un prim teaser video, pe care vi l-am arătat şi vouă ieri, Mercedes a ridicat cearceaful de pe noul GLA45 AMG în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Deşi ar fi trebuit să vedem versiunea de serie, ceea ce Mercedes aduce la salonul american este de fapt un concept, care nu va diferi însă cu mult de ceea ce vom vedea pe stradă.

Noul GLA 45 AMG Concept adoptă un exterior personalizat cu viniluri şi un pachet aerodinamic nou. Acesta include pasaje ale roţilor ceva mai generoase, praguri laterale, o gardă la sol discret coborâtă, spoilere noi cu prize de aerisire generoase, un eleron supradimensionat montat pe hayon şi un deflector posterior.

Esential 360 de cai putere oferă noul GLA45 AMG.
450 Nm este valoarea momentului motor pe care îl oferă GLA45 AMG.
Puterea de sub capotă este subliniată de ţevi de eşapament duble, iar liniile exterioare sunt completate de un set de jante de 21 de inch, din aliaj, în spatele cărora se ascund etrieri Brembo.

Sub capotă se află acelaşi motor al fratelui de platformă A45 AMG.

Este vorba despre o unitate cu patru cilindri, de 2.0 litri, supraalimentată, capabilă să livreze 360 de cai putere şi un cuplu motor de 450 Nm. Alături de cei patru cilindri, Mercedes a instalat o cutie AMG Speedshift DCT cu şapte rapoarte şi o tracţiune integrală AMG 4Matic. Nu e de mirare că micul crossover poate accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 5 secunde.

Tobias Moers, preşedintele diviziei AMG, susţine că noul GLA45 AMG încearcă „să câştige o porţie serioasă din piaţa crossoverelor compacte. Publicul nostru, tineri care pun mare preţ pe independenţă, stil şi dinamism, pot acum să se gândească şi la o versiune de performanţă.”

Comentarii (1)

  • Arata ca o struto-camila: nu stiu de ce, dar daca ma uit din fata, botul este gigantic!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru