Mercedes GLB: germanii pregătesc lansarea unui nou SUV compact în 2019

de Daniel Popescu
Luni, 22.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va lansa anul viitor noul SUV GLB, care va fi poziționat în gamă între Clasa G și SUV-urile urbane ale constructorului.

Mercedes a anunțat la Salonul Auto de la Detroit de la jumătatea lunii ianuarie că va lansa 8 noi modele compacte, iar primul dintre ele va fi un nou SUV compact. Numele său este Mercedes GLB, iar acesta va fi poziționat în gama de modele între modelul de off-road Clasa G și SUV-urile dedicate mai degrabă mediului urban.

Potrivit unor nume deja înregistrate, printre versiunile care vor fi lansate se numără 200, 220 și 250, iar gama de motoare va include unități diesel și pe benzină cu 4 cilindri dezvoltate împreună cu partenerii de la Renault-Nissan. Se vehiculează că versiunea de bază va avea 162 de cai putere, în timp ce versiunea de top AMG va avea peste 300 de cai putere. În plus, în gamă va exista și o versiune plug-in hybrid.

Din punct de vedere al designului, noul SUV va prelua o serie de elemente de la conceptul Ener-G-Force (foto), care a fost prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles de la finalul anului 2015. Germanii vor produce inclusiv o versiune cu ampatament mărit cu 5 sau 7 locuri care va fi comercializata în țări precum Statele Unite și China, pentru a mari astfel gama de potențiali clienți.

De asemenea, se vehiculează că modelul va fi dezvoltat pe platforma MFA.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru