Mercedes iniţiază un recall pentru ML în Germania şi în SUA

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Mercedes-Benz a anunţat o campanie de rechemare în service pentru 183.000 de unităţi ML produse între 2000 şi 2002 şi vândute pe pieţele din SUA şi Germania. Problema este la sistemul de cruise control, care "uită" să se oprească.

În urma unor plângeri înaintate de clienţii din Statele Unite ale Americii, dar şi de la NHTSA, cei de la Mercedes-Benz au descoperit o problemă la nivelul sistemului de cruise control al modelelor ML fabricate între 2000 şi 2002. Problema apare şi în cazul generaţiei 2000-2004 a lui ML63 AMG. Aparent, sistemul cruise control ”uită” să se mai oprească automat la apăsarea pedalei de frână şi necesită fie intervenţia şoferului de la maneta dedicată, fie apăsarea fermă şi constantă a pedalei de frână.

Circa 50.000 de unităţi vândute în Germania vor fi rechemate, alături de 136.751 de exemplare vândute în Statele Unite ale Americii. Purtătorul de cuvânt al diviziei americane a Mercedes-Benz a subliniat faptul că nu au existat accidente sau alte incidente cauzate de această problemă. În schimb, clienţii Mercedes-Benz care conduc un vehicul care ar putea fi afectaţi de această problemă vor trebui să aştepte chiar şi şase luni pentru începerea reparaţiilor, din moment ce sunt anumite probleme cu furnizarea pieselor necesare reparaţiei.

Aparent, problema cu sistemul de cruise control este legată de o defecţiune la un contact care ţine de becurile de frână.

Respectivul contact a va fi înlocuit gratuit pentru toate unităţile cu probleme. Cei de la Mercedes-Benz le reamintesc clienţilor să evite apăsarea repetată a pedalei de frână în încercarea opririi vehiculului, soluţia fiind apăsarea fermă şi continuă.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Interesant
    Este pentru prima oara cand aud de un recall pentru niste masini care au fost fabricate acum 10 ani.
    5 0
  • zarnesteanu
    E doar varful iceberg-ului
    Modelul asta a fost plin de bube la partea electrica. Mi-a placut foarte mult la vremea lui dar l-am sarit din cauza review-urilor teribil de proaste. Actualele sunt mult mai reusite.
    BMW a avut exact aceleasi probleme cu prima generatie de X5.
    1 1
  • Dan_GRC
    Cum, deci un ML de acu 10 ani nu este o vechitura buna de aruncat?? Le mai face si recall?? Amarasteni si americanii astia:)
    3 0
  • kumite
    amarasteni?
    Unul din asta din clasa medie(ca si tine,ca si mine si ca marea majoritate care frecam buha,pe automarket),in mod sigur, poate sa-si permita mai multe masini in viata lui decat noi astia,mult superiori amerlocilor.Noi,mancam portocale si cornuri ,strangem cu putere gaura dosului ca sa ne luam o masina care sa fie buna si pt generatia viitoare.Faina realitate avem!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru