Mercedes intră în război cu Tesla şi Audi pe un nou segment: germanii vor lansa cel puţin 6 modele electrice până în 2024

de Daniel Popescu
Luni, 05.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va lansa între 6 şi 9 modele electrice în perioada 2018-2024 pentru a concura direct cu Tesla Motors şi rivalii tradiţionali de la Audi.

Mercedes urmează să dezvăluie la Salonul Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie un model electric, însă acesta va marca doar inceptul unei noi ere pentru constructorul german. Potrivit unei surse din cadrul constructorului citată de agenţia de presă Reuters, nemţii au planuri semnificativ mai mari pentru următorii ani.

Astfel, Mercedes va lansa între 6 şi 9 modele electrice în perioada 2018-2024, scopul principal fiind să concureze în acest segment cu Tesla Motors şi Audi. Informaţiile vin la scurt timp după ce Mercedes a confirmat oficial că va mări substanţial investiţiile în acest segment şi că va lansa propriul brand de maşini electrice.

Urmareste Automarket
Tesla Motors intenţionează să lanseze noul Model 3 la sfârşitul anului 2017, pe lângă o serie de alte vehicule electrice şi autonome mai puţin convenţionale, în timp ce Audi a anunţat deja lansarea a 3 modele electrice până în 2020, dintre care unul va fi de oraş.

De asemenea, Mercedes dezvoltă în prezent o versiune pe celule de hidrogen (foto) pentru modelul GLC, care va avea o autonomie de aproape 500 km şi un preţ de aproximativ 65.000 de euro.

Interesul pentru dezvoltarea unor maşini electrice a crescut semnificativ în ultima perioadă atât datorită normelor dure de emisii care vor intra în vigoare în 2020, cât şi ca urmare a scandalului Dieselgate în care a fost implicat Grupul Volkswagen.

Via Investing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru