Mercedes lucrează la o variantă cabrio pentru A-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.10.2011
Mercedes pregăteşte o avalanşă de modele compacte în următorii cinci ani. Unul dintre ele va fi varianta decapotabilă a viitorului A-Klasse.

Pentru a se putea bate cu Audi A3 şi BMW Seria 1, Mercedes are nevoie de un model compact premium performant, dar şi cu o diversitate mare de opţiuni de motorizare şi variante. Candidatul Mercedes este viitorul A-Klasse, modelul pe care fanii tineri ai brandului din Stuttgart îl aşteaptă deja de o bună perioadă.

Noua generaţie, evoluată din punct de vedere al dimensiunilor, ar putea fi şi promotorul unui compact decapotabil, o declinare care îi va ajute pe nemţi să rivalizeze cu Audi şi BMW, recunoscuţi deja pentru A3 Cabrio şi Seria 1 Cabrio.

Dieter Zetsche, preşedintele executiv Mercedes, a anunţat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că în următorii cinci ani vom face cunoştinţă cu cinci noi modele compacte. Patru dintre acestea sunt deja cunoscute publicului: noile A-Klasse şi B-Klasse, un competitor pentru BMW X1 şi un coupe cu patru uşi, CLC, fratele mai mic al lui CLS.

Cel de-al cincilea model va fi unul cu care publicul nu a mai fost obişnuit până acum, deci A-Klasse Cabrio.

Modelul va primi o serie de modificări importante pentru a face loc acoperişului retractabil. Platforma cu tracţiune faţă şi suspensie multi-link pe spate va găzdui o caroserie cu acoperiş din pânză, mult mai uşor şi mai practic. Sub capotă se vor afla motorizări pe bezină de 1.6 şi 2.0 litri, precum şi un diesel de 1.8 litri.

via | egm

Comentarii (1)

  • ...si dupa asta ...urmeaza...actros.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru