Mercedes neagă oficial instalarea unor sisteme capabile să fraudeze testele de emisii

de Bogdan Mirică
Vineri, 25.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a emis un comunicat oficial prin care anunță că nu a folosit sisteme de manipulare a testelor de consum. De asemenea, germanii au oferit spre testare orice model din gamă.

CRIZA VOLKSWAGEN: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

După ce ieri un articol publicat de AutoBild cu privire la potențialele emisii false ale actualului X3 a dus la deprecierea acțiunilor BMW la bursă, constructorii premium încearcă să evite astfel de experimente pe piața financiară.

Prin urmare, simulând spiritul defensiv al rivalilor de la BMW, care au dezmințit ieri orice acuzație, și Mercedes a emis astăzi un comunicat oficial în care anunță că nu a folosit nici un sistem de manipulare a testelor de emisii.

Negăm cu vehemență acuzațiile potrivit cărora am fi manipulat rezultatele mașinilor noastre în cadrul testelor de emisii.

Mercedes

Comunicatul vine la scurt timp după ce numele companiei fusese vehiculat de organizația nonguvernamentală de protecție a mediului, Deutsche Umwelthilfe. Aceștia susțineau că o srie de teste au arătat că mai multe modele germane depășesc limitele de poluare. Printre modelele testate erau și unele produse de Grupul Daimler.

”Negăm cu vehemență acuzațiile potrivit cărora am fi manipulat rezultatele mașinilor noastre în cadrul testelor de emisii.

Nu am folosit și nici nu folosim un asemenea instrument”, se arată în comunicatul Daimler. Tot aici, oficialii susțin că sunt gata să supună mașinile lor oricărui tip de test.

Comentarii (4)

  • imi place
    daca VAG se va dovedi oaia neagra a industriei auto germane si-o v-a lua pe cocoasa la greu.
    12 4
  • Sandu al-III-lea
    Normal ca Mercedes neaga orice implicare.Doar nu era sa ridice doua degete si sa zica:Stiti,si noi avem cateva sute de mii de masini cu probleme grave.Doar nu-s nebuni.Dar sa-i fereasca sfantu s-o fi facut ceva pe la motoare ca zau nu-i vad bine.
    2 13
  • Nu toti sufera de ipocrizia Volkswagen. Nu trebuie pus semnul egal intre Vw si alti constructori corecti.
    11 3
  • rotila
    sigur ca au oferit masini ptr testare.interesul este sa fie testate acele masini si nu altele la intamplare.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru