Mercedes nu se joacă cu designul: aproape toate elementele conceptului Clasa X vor fi păstrate pe versiunea de serie a pick-up-ului

de Daniel Popescu
Vineri, 11.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că aproape toate elementele de design exterior şi interior ale conceptului Clasa X vor fi menţinute şi pe versiunea de serie a pick-up-ului: "Maşina va fi peste tot ce au rivalii noştri".

La sfârşitul lunii octombrie, Mercedes a prezentat publicului conceptul unui pick-up dezvoltat pe aceeaşi platformă cu Nissan Navara şi Renault AlaskanBotezat Mercedes Clasa X, conceptul prefaţează un pick-up de serie premium care va fi lansat în 2017 şi beneficiază de numeroase elemente speciale de design, caracteristice în mod obişnuit conceptelor.

Numai că Mercedes a decis să meargă un pic mai departe cu ideea şi a anunţat că cele mai multe elemente de design vor fi păstrate şi pe versiunea de serie. Informaţia a fost dezvăluită de şeful de design Gorden Wagener, care se referă însă exclusiv la versiunea Stylish Explorer, mai "blândă" decât Powerful Adventurer.

"Designul de ansamblu şi proporţiile sunt în mare parte (n.r - similare cu) cele de producţie. Am pus pneuri mai mari şi alte detalii precum bijuterii pe maşina concept, dar în mare parte aşa arata ceea ce veţi obţine în final", spune el.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru interior, despre care oficialul mărcii germane consideră că depăşeşte cu mult oferta concurenţei.

"Interiorul este aproape complet în faza de producţie.

Nu am văzut niciodată un pick-up de o asemenea valoare şi calitate la interior. Practic, îl tratăm ca şi pe maşinile noastre de pasageri. Este peste tot ce oferă competiţia pentru a oferi o ambianţă mult deasupra celorlalte maşini care există", a adăugat el.

În schimb, versiunea Powerful Adventurer a conceptului are şanse minime să ajungă în producţia de serie, însă o parte dintre elementele sale ar putea fi oferite ca opţionale.

Via Carscoops

Comentarii (4)

  • Mercedes este acuma pe val si se simte bine acolo. Isi decimeaza practic competitia si nu pare sa se opreasca.
    Si pick-up-ul asta va fi un succes, deocamdata cele mai scumpe optiuni de pick up sunt navara si hilux, care nu sunt suficiente pentru amatorii de pick up mari si luxoase.
    Daca ii pun si un motor de 6.2 litri va putea lua si din clientii de RAM si F150.
    E practic singur in segment, e clar un hit.
    13 2
  • daca e sa dau atata banet prefer un pick-up american care-l baga sub radical pe acest....nissan,pardon mercedes.
    5 8
  • "q" ai uitat sa precizezi calitatea si capaciatea cilindrica a pickup-urile americane ;)
    4 2
  • inexorabil
    Nu-mi dau seama cum s-a ȋnrădăcinat ȋn mentalitatea multor consumatori valahi de literatură auto concepția superficială și ridicolă “Dacă mașina cutare nu-mi place mie, asta ȋnseamnă că respectiva mașină nu ȋmpărtășește nicio taină cu calitatea”.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru