Mercedes nu-și subestimează rivalii: "Diferențele dintre echipele de top s-au micșorat"

de Daniel Popescu
Luni, 20.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes susține că sezonul 2017 este imprevizibil din cauza faptului că testele au evidențiat că diferențele dintre echipele de top s-au micșorat comparativ cu anul trecut.

Mercedes a dominat autoritar Formula 1 de la introducerea noilor motoare turbo în 2014, reușind să obțină 51 de victorii în 59 de curse, iar Ferrari și Red Bull au fost singurele care au reușit să mai câștige curse.

Totuși, înaintea unui sezon 2017 în care au loc o nouă serie de schimbări majore ale regulamentului, directorul de motorsport Toto Wolff susține că "diferențele dintre echiele de top s-au micșorat".

Ferrari a ieșit în evidență prin cei mai buni timpi în teste, dar și prin o fiabilitate aproape exemplară a monopostului, iar Wolff admite că va fi dificil ca Mercedes să continue dominația și în noua eră.

Urmareste Automarket
"Am avut foarte mult succes în ultimii trei ani datorită regulamentului stabil, dar nicio echipă nu și-a menținut succesul pe parcursul unei schimbări atât de mări a regulamentului.
Este bine pentru echipă să avem o astfel de provocare. Am făcut cea mai bună treabă posibilă pe parcursul iernii și, dacă nu vom fi cei mai rapizi la Melbourne, atunci trebuie să aflăm de ce și ce trebuie să facem pentru a reveni pe primul loc"
, a adăugat Wolff.

Noul sezon al Formulei 1 începe în 26 martie cu Marele Premiu al Australiei.

Via Reuters

Comentarii (29)

  • serban
    Eu zic, dragă Toto, că ați fost ajutați foarte, foarte tare de stabilitatea regulamentului, mai ales de "înghețarea" motoarelor ! Nici acum nu înțeleg cum producătorii de motoare au putut accepta o așa prostie ! Pe cei care au semnat așa ceva din partea echipelor, i-aș fi pus la colț, pe coji de nucă ! Suplimentar, excluderea din lumea f1 ! Ori poate credeau, fiecare în parte, că vor avea cea mai tare "sculă" ? În fine, bine că s-a terminat cu asta, cel mai bun în dezvoltare, să fie primul. Și sper să nu fiți tot voi ! Iar dacă totuși veți fi tot voi, măcar să trageți ca la galere pentru asta.
    38 6
  • Ha,ha,ha...
    Este adevarat ca F1 este o afacere, in primul rand, iar Mercedes nu a fost nici prima si nici ultima echipa "ajutata" de regulament sau iertata de incalcarile regulamentului. Pe scurt, testele ilegale cu pneurile din 2013 (sper ca nu gresesc anul), cand nu au patit nimic iar anul urmator...rupeau tot. Sa nu uitam era RBR, cand echipele reclamau diferite abateri de la regulament ale anumitor parti din monopost si...greu sau cu intarziere se intervenea din partea FIA.
    Afacere fiind, fiecare isi primeste partea, Ferrari castiga bani multi prin clauza aceea speciala indiferent de rezultate, RBR sau Mercedes au castigat campionate pentru ca au investit masiv in F1...probabil ca o alta echipa ce va sarii cu banul, va castiga in anul/anii ce vor urma...daca va mai exista F1. Pana la urma totul se cam intampla pentru ca...bani ! ;)
    23 1
  • @Ha,ha,ha...:
    COMENTARIUL ANULUI!!! Asta am zis-o si eu, numai ca ma faceau toti nebun!
    7 3
  • dar las' ca acum puteti impune un pilot nr 2 dac ava fi nevoie
    1 1
  • Ha,ha,ha
    sa nu uitam nici de ordinele de echipa de la Ferrari cand acestea erau interzise de regulament
    Le-au aplicat o amenda simbolica dar i-au declarat nevinovati (nu s-au atins de puncte) ... hmmmm?
    6 4
  • Si n u esti?
    0 0
  • Lasa ca si Ferrari au profitat de regulament si ca sunt Ferrari vreo 4 ani!!!Ar cam fi timpul Williams!!!dupa cum stau "treburile".Sunt fan Mercedes.Dupa spusele lui Ha,Ha,Ha!!!Are multa dreptate!
    1 4
  • Ce vreti si voi, e doar circus cu motoare multi bani si cei mai buni piloti din lume. In rest povesti si personaje multe fanatizate. Anul asta Ferrari pare sa fie cu ceva avantaj in prima cursa. Sa vedem daca materializeaza. Red Bull sunt si ei pe aproape. E bine pentru show.
    4 0
  • Sunt pe naiba! Si anul trecut au fost in fata ei de la Ferrari, cel putin in teste..oricum daca dupa start, Ferrari erau in fata, Mercedes nici nu se apropiau de ei, nici macar nu incercau sa ii depaseasca. Nu prea puteau sa isi puna in valoare motorul in lupta 1la 1 ci doar daca erau in fata sa insire cateva tururi rapide.
    2 1
  • Eu voi privi relaxat acest sezon deoarece McLaren Honda ,echipa mea preferata n-o sa-mi dea emoții..Sper ca Hamilton sa câștige totuși titlul asta just for The Old Times Sake
    5 9
  • ZZZ :)))
    tu esti 100% MclarenHusqvarnaMircea :))....eu zic.sa iesiti la iarba verde anul asta(2017) aveti masina perfecta de tuns iarba...:))) calm drujbarilor :)))
    5 7
  • @ user necunoscut...Eu nu sunt Mircea ..2.La iarba nu voi ieși pentru ca vreau sa urmăresc cum Ferrari n-o sa câștige din nou titlul mondial:))))..răutate pentru răutate:)))
    4 13
  • Sa vezi voturi negative la greu pentru ultimul articol
    3 9
  • Daca ne luam dupa teste, Mercedes ar trebui sa aiba cat de cat preocupare pentru cine va vedea Hamilton sau Bottas in retrovizoare ...
    0 0
  • fan McLaren my ass
    e doar alonsistul de ocazie
    3 2
  • fan formula1
    Totdeauna a fost ajutata o echipa insa cu oprirea dezvoltari motorului in timpul sezonului sa cam exagerat,inainte se putea castiga o cursa si daca masina nu era chiar asa de buna insa cu ajutorul alimentarii unei cantitati mai mici de combustibil putea sa mearga mai rapid si pe un circuit in care intrarea la boxe era rapida plus folosirea unor pneuri care iti ofera maxim de aderenta. Regulamentul pneurilor la ora actuala este cel putin ridicol,sa rulezi cu pneuri care te incetineste este absolut penibil!
    3 2
  • Pentru prostanul care ma copiaza :)) Sustin echipa Mclaren in primul rand si pe urma pilotii care concureaza pentru echipa:))
    2 7
  • Mai sunt doua zile pana la sesiunile de FP :P Inca un pic :P
    9 0
  • e doar alonsistul de pe blog
    2 2
  • Mey, copy paste :)) Hai sa lamurim ceva..acum 3-4 ani cand mai existau persoane inteligente pe aici postam cu id-ul ctlnmihai ::)) si crede-ma ca nu era comentariu in care sa nu fac misto de Alonso ..Problema e ca in timp am devenit mai intelept si n-am dus ,,pasiunea '' pentru Alonso la maxim cum o face mobius de exemplu un alt user vechi de pe aici.Si cu ASTA O SEARA BUNA ,PROSTANE :)) deoarece mi-am pierdut deja prea mult timp cu tine.P.S. Nu mai folosesc vechiul id deoarece a fost banat si mi-e lene sa mi mai fac un alt cont..
    4 4
  • curios lucru, eu sunt ctlnmihai si inca mai fac misto de Alonso

    Prostovane, fa-ti cont si nu mai mieuna
    2 3
  • ZZZ Husqvarna
    sa ne zici dupa fiecare cursa cum este tunsa iarba pe circuitul respectiv....voi privitorii de Mclaren,o sa va uitati cel mai putin la cursa si cel mai mult la iarba din laterale....tu compari Husqvarna cu FERRARI...esti nebun :))
    4 2
  • @ Husqvarna.. Am trecut de perioada in care mistocariile ieftine mai ma pot deranja :)) mai ales cand vin din partea unor personaje care nu stiu sa faca mishto :)) Am 25 de munca in intr-un domeniu in care am avut de-a face cu personaje care nu fac parte din crema societati asa ca am devenit imun :))
    2 4
  • crema societatii*
    1 4
  • 25 de ani *
    1 4
  • ZZZ (Old one)
    @ZZZ: Si tu ce credeai ca la maturatori o sa intalnesti genii?
    3 2
  • Mercedes-Hamy
    vad niste fani farari foarte vioi acum :)...deja vu, spre mijlocul sezonului o sa le inchida definitiv hamilton cu mercedes clontu' ;)
    1 4
  • Mercedes-Hamy
    iar tu o sa-i vaiti soarta lui alonso si o sa arunci mizerii spre Hamilton
    deocamdata ai alta problema mai mare, teama ca o sa castige Vettel
    1 1
  • GrosJan
    ehehe, daca va avea Vettel o masina cum vrea el s-ar putea sa aibe si Raikkonen o masina cum ii trebuie lui ..., nu l-as scoate pe Raikko din schema deocamdata

    in legatura cu Bottas ma astept sa se impuna Hamilton sau sa-i sufle Bottas in ceafa; pe Bottas nu l-as vedea ca o sa-l bata pe Ham categoric, dar cum intotdeauna am crezut ca lucrurile astea trebuiesc verificate pe pista, vom vedea si vom stii sigur
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru