Mercedes promovează conceptul electric EQA înainte de lansarea versiunii de serie în 2019

de Daniel Popescu
Marti, 12.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat un video cu conceptul electric EQA înainte de prezentarea oficială a versiunii de serie în cursul anului 2019.

Mercedes va dezvolta o gamă completă de 10 modele electrice sub brandul EQ, iar primul dintre ele va fi EQA, un model din segmentul compact care va concura direct cu Tesla Model 3.

În avanpremiera lansării programate pentru anul viitor, constructorul german a publicat un clip cu conceptul Mercedes EQA realizat în Sicilia. Imaginile scot în evidență blocurile optice și stopurile LED cu nuanță albastră, însă Mercedes a evitat să prezinte detalii despre interior.

În versiune de concept, Mercedes EQA are un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice, unul pe fiecare ax, astfel încât tracțiunea este integrală. Puterea totală furnizată este de 272 de cai putere, iar cuplul ajunge la 499 Nm.

Conceptul ajunge de la 0 la 96 km/h în circa 5 secunde, iar autonomia oficială este de 400 de kilometri prin intermediul unei baterii de 60 kWh care se poate încărca și wireless prin inducție.

Printre cele 10 modele electrice pregătite la Stuttgart se numără și EQS, care va face parte din acest segment ca și Clasa S.

Germanii au planuri ambițioase și își propun ca între 15% și 25% din vânzările anuale din anul 2025 să fie reprezentate de modele electrice.

Pe lângă cele 10 modele electrice, Mercedes intenționează să lanseze și 40 de modele electrificate până în 2022, inclusiv micro-hibrizi cu baterii de 48 de volți, modele plug-in hybrid și alimentate cu hidrogen.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru