Mercedes S-Klasse, artizanul unui nou record pentru constructorul german: 20 de milioane de mașini produse la uzina din Sindelfingen

de Bogdan Mirică
Joi, 03.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes sărbătorește 20 de milioane de mașini produse la uzina sa din Sindelfingen, responsabilă cu nașterea berlinelor mari și de lux. Mercedes S-Klasse este artizanul acestui record.

Mercedes a reușit să își atragă mulți clienți în segmentul limuzinelor, grație trăsăturilor mereu lăudate ale lui S-Klasse. Văzut drept etalonul segmentului, cel mai mare și mai luxos sedan din gama Mercedes a fost și vedeta unui moment istoric pentru constructorul german.

Uzina din Sindelfingen, care a sărbătorit anul acesta 100 de ani de la înființare, a dat naștere automobilului cu numărul 20 de milioane. Iar exemplarul record a fost un Mercedes S500 Plug-in Hybrid de culoare neagră. Nu va merge la un client, ci va fi folosit pentru diferite activități de promovare pe rețelele sociale.

Prezent în cadrul momentului istoric, Dieter Zetsche, șeful Mercedes, a declarat: ”Cele 20 de milioane de mașini produse la uzina din Sindelfingen ar fi suficiente pentru a înconjura Pământul de două ori și jumătate. Este un număr istoric și o dovadă a clienților satisfăcuți.”

Esential 1915 este anul în care a luat ființă uzina de la Sindelfingen.
20 de milioane de mașini au fost produse la Sindelfingen.
Uzina de la Sindelfingen este responsabilă cu producția modelelor din segmentele superioare și de lux.
Ea a luat ființă în anul 1915, când construia avioane și motoare pentru aparatele de zbor. A produs apoi caroserii și abia din 1946 a început să dea naștere unor mașini complete. Actualul Mercedes S-Klasse, precum și toate generațiile de dinaintea sa, au fost produse la Sindelfingen. Nu e de mirare că S-Klasse este cel mai vândut model din segmentul de lux.

Pe viitor, Mercedes promite să investească 1.5 miliarde de euro în cadrul uzinei pentru a moderniza linia de asamblare și pentru a le permite clienților accesul la și mai multe opțiuni de personalizare.

Tot cu ocazia celor 20 de milioane de mașini, Mercedes a sărbătorit și un număr important de fani pe rețeaua de socializare Facebok. Culmea, tot 20 de milioane.

Comentarii (1)

  • Scorpionul_negru
    Masini de milioane ! La mai multe !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru