Mercedes se teme să nu fie lăsată în urmă de Audi şi accelerează dezvoltarea maşinilor electrice

de Daniel Popescu
Duminica, 24.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a decis să investească mai mulţi bani în dezvoltarea maşinilor electrice, întrucât anticipează că acestea vor avea un succes mai mare la public decât se estimase iniţial.

Mercedes va prezenta la Salonul Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie conceptul unei maşini electrice cu autonomie de 500 de kilometri pe care intenţionează să o lanseze în producţie de serie până în 2020.

În plus, germanii vor lansa versiuni electrice pentru alte patru modele deja existente în gamă. Aceste lucruri demonstrează că Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes, ia serios în calcul maşinile electrice, fără însă să anunţe încă planuri majore în această direcţie.

Totuşi, anunţul potrivit căruia rivalii de la Audi vor investi masiv în dezvoltarea maşinilor electrice a determinat o schimbare de opinie şi în tabăra Mercedes, mai ales că şi Tesla Motors a anunţat o extindere a gamei de modele. De teamă să nu piardă adevăratul start revoluţiei electrice, Mercedes îşi propune acum să accelereze dezvoltarea maşinilor fără emisii.

Urmareste Automarket
"Ne ajustăm planul în această zonă.
Este foarte important să începem la momentul potrivit. Ca tendinţă, ca trend, am devenit mai încrezători în această privinţă"
, spune Dieter Zetsche, şeful celor de la Daimler.

In acest sens, Daimler a anunţat deja că bugetul alocat pentru cercetare şi dezvoltare pentru anul viitor va fi semnificativ mai mare decât cel actual, care se ridică la 6.6 miliarde de euro. Banii vor fi folosiţi în special pentru dezvoltarea unor motoare eficiente din punct de vedere al consumului de carburant cu emisii scăzute, tehnologii autonome şi o nouă generaţie de baterii. Planurile concrete pentru dezvoltarea de maşini electrice vor fi făcute publice la Salonul Auto de la Paris.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru