Mercedes şi Qualcomm vor dezvolta împreună o soluţie de încărcare wireless a maşinilor electrice

de Bogdan Mirică
Vineri, 29.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes caută soluţii tot mai simple pentru încărcarea maşinilor sale electrice şi hibride. Alături de Qualcomm, constructorul german va dezvolta un sistem wireless de încărcare a bateriilor.

Mercedes a anunţat recent un parteneriat cu Qualcomm, o companie americană înfiinţată în anul 1985, care s-a specializat în comunicaţiile fără fir şi este responsabilă pentru o serie de componente din interiorul telefoanelor cu sistem de operare Android.

Constructorul german şi Qualcomm îşi vor da mâna pentru a crea o tehnologie revoluţionară de încărcare wireless a maşinilor electrice, construite de Mercedes. Proiectul se numeşte Wireless Power Transfer 2.0 şi le va permite clienţilor să scape de grija cablurilor de încărcare. Tehnologia va fi disponibilă şi pentru maşinile electrice, dar şi pentru cele hibride.

Urmareste Automarket
Pe lângă parteneriatul care vizează soluţii de încărcare wireless, Qualcomm va ajuta Mercedes să dezvolte şi partea de conectivitate 3G şi 4G în interiorul maşinilor germane.
Audi este deja cu un pas înainte în acest sens, mai multe modele din Ingolstadt fiind echipate cu această tehnologie, dintre care cel mai nou este Q7.

Expertiza celor de la Qualcomm ar urma să îi ajute pe cei de la Mercedes să echipeze în viitorul foarte apropiat toate modelele existente în prezent în gamă cu o conexiune rapidă la internet.

Comentarii (8)

  • someone
    si daca vor reusi sa introduca aceste statii de-a lungul autostrazilor si peste tot in orase, autonomia masinilor electrice ar putea fi practic "nelimitata". dar mai este mult pana departe
    5 2
  • Mesteru'
    Nemtii sunt cei mai buni !
    8 8
  • Mesteru'
    Cum se face ca cei de la Toyota , Volvo , GM , Renault , PSA , Honda , Mitsubishi nici nu viseaza la asa ceva ?
    8 9
  • Si mai spune "cineva" pe aici ca nemtii nu inoveaza:))
    6 5
  • @meshtere, meshtere.....


    http://my.teslamotors.com/forum/forums/wireless-road-charging
    http://www.autocar.co.uk/car-news/industry/under-road-charging-evs
    http://www.wired.com/2013/08/induction-charged-buses/
    http://www.newscientist.com/article/mg22129534.900-wireless-charging-for-electric-vehicles-hits-the-road.html#.VWiXQEb-srk
    http://www.autoblog.com/2013/06/21/volvo-testing-wireless-in-road-charging-system-for-evs/
    6 6
  • @Mesteru Qualcomm este o companie americana.
    4 2
  • aleics
    Daca se va crea un sistem similar , dar care sa permita masinii sa se alimenteze wireless in mers , acesta este viitorul .
    3 1
  • Andrei
    Mercedes investeste puternic in viitor, cu siguranta vor face un sistem excelent,altfel nu se poate... Freightliner-ul care circula pe strazile SUA legal este o dovada!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru