Mercedes SL, rechemat în service pentru că lichidul de răcire este inflamabil

de Bogdan Mirică
Marti, 09.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunţat astăzi că va rechema în service mai multe unităţi SL din cauza lichidului de răcire al sistemului de aer condiţionat. Nemţii au constatat că acesta este inflamabil în cazul unui accident frontal.

Mercedes anunţă deja un recall pentru noua generaţie a sportivei SL. Potrivit comunicatului oficial emis de constructorul din Stuttgart, lichidul de răcire aflat în componenţa sistemului de aer condiţionat este inflamabil. Acesta poate intra în contact cu componente încinse ale sistemului de evacuare în cazul unui accident frontal şi poate cauza incendierea automobilului.

Mercedes a ajuns la această concluzie după ce a experimentat un nou tip de testare la impact, care presupune dispersia lichidului de răcire pe componentele încinse despre care vă vorbeam. Decapotabila va fi aşadar rechemată în service pentru a i se înlocui lichidul de răcire cu unul de generaţie mai veche, folosit pe vechiul SL. Acesta a fost testat în aceleaşi condiţii şi s-a dovedit a fi sigur.

Comunicatul de presă anunţă că vor fi rechemate în service toate unităţile SL produse în perioada 19 decembrie 2011 - 31 martie 2012. Clienţii vor fi notificaţi în următoarea perioadă, urmând ca dealerii Mercedes să înlocuiască atât lichidul de răcire cât şi recipientul acestuia.

via motorauthority

Comentarii (6)

  • va zic eu adevarul, ponta e de vina ca a plagiat.

    (am un vecin nebun care la orice spune chestia asta, si m-a marcat)
    9 6
  • Nu ma, n-a luat nimic foc la Honda, doar 5 cazuri semnalate de aprindere a comutatorului din usa soferului in care intra apa, eu ti-am spus ca mai bine taceai.
    12 6
  • zarnesteanu
    Cum spuneam si honda a chemat in service saptamana trecuta 600 000 de accorduri pentru o problema similara. Furtunurile de la lichidul de racire se fisurau si motorul putea sa ia foc.

    In cazul Mercedes-ului fenomenul se intampla in caz de accident. La honda in regim de functionare normala.

    In alta ordine de idei, nu pot sa nu remarc atentia pe care o acorda Mercedes masinilor lor. Studiaza pana si comportamentul componentelor luate separat in caz de accident. O solutie simpla ar fi sa gaseasca un lichid de racire ignifug.
    10 6
  • Decebal
    Cred ca si Mercedes vrea sa se bucure de o medalie din partea fanilor si nu numai cu acest anunt, adica vezi ca eu fac recall pe faptul ca dupa accident poate sa ei foc mai tare ca restu lumii.
    De ceva timp au inceput sa imi diplaca masinile astea scumpe premium pentru faptul ca in rahatu asta de tara nu ai unde sa mergi cu ele astia sunt numai pe furat.Daca intrii cu o asemenea bijuterie in Popesti care cica e lipit de Bucuresti capitala meltenilor nu cred ca mai ai vreo sansa sa iesi sigur,sigur ti se infunda ceva pe la ea.
    Suntem un neam de mamaligi.
    8 9
  • L-am vazut, arata exact ca un SLK mai mare. Pacat de problema.
    1 0
  • @Decebal

    Popesti nu e doar capitala meltenilor! E centrul meltenismului mondial!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru