Mercedes spune stop: nu va face cutii automate cu mai mult de nouă trepte

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes anunță în mod oficial că nu va dezvolta transmisii automate cu mai mult de nouă rapoarte, deși producători ca Ford și GM lucrează la cutii automate cu 10 trepte.

În ultimii ani am asistat la o cursă de înarmare cu cât mai multe trepte de viteze pentru transmisiile automate. De la șase am trecut la șapte, iar acum cutiile cu opt trepte sunt deja o banalitate. Încep să devină o banalitate și transmisiile automate cu nouă trepte, folosite deja de Mercedes și Fiat, acesta din urmă instalându-le chiar și pe SUV-urile de segment mic.

Evoluția nu se oprește însă aici, pentru că Ford și General Motors sunt printre constructorii care au anunțat că dezvoltă cutii automate cu 10 rapoarte. Volkswagen acționa în aceeași direcție, dar a renunțat în urma pierderilor financiare cauzate de scandalul Dieselgate.

Esential 10 rapoarte ar urma să aibă cutiile automate GM și Ford.
Înscriși până nu demult în această cursă a treptelor de viteză, cei de la Mercedes au decis să spună ”stop”. Marcus Sommer, inginerul șef responsabil cu sistemul de tracțiune integrală 4Matic, susține că Mercedes nu va oferi cutii automate cu mai mult de nouă trepte.

Potrivit acestuia, inginerii au desfășurat 81 de miliarde de testări computerizate pentru transmisie, care au demonstrat că cea mai potrivită soluție pentru modelele din Stuttgart este o cutie cu nouă trepte, nu cu mai multe.

via autocar

Comentarii (8)

  • Si eu m-am hotarat - nu mai beau Coca-Cola sarbatorile astea! :)
    20 1
  • Conteaza foarte mult complexitatea si costurile atat de achizitie cat si de exploatare (consumul rezultat, costul reviziilor etc.) ale unei cutii automate. Daca sunt prea mari vor rezulta vanzari si incasari mici pentru producator care nu vor acoperi costurile interne legate de proiectare, fabricare etc.
    5 7
  • someone
    au decis acest lucru, pt ca daca doreau cutie cu 10 trepte, trebuiau sa mai construiasca o fabrica in romania....si cea de la sebes e de ajuns deocamdata :)))))...just kidding
    6 2
  • ... sau, poate, viitorul este hibrid-electric, si nu este nevoie de mai mult.

    MB face cutii de atat de multi ani că, in fata unei astfel de stiri, nu putem decat sa tragem concluzia ca electricele au ajuns la maturitatea necesara pentru a face parte din gama curenta, nu doar pe modele speciale cu iz de marketing ECO. Vorbim peste 10 ani, cam cand cutia in 9 trepte ar fi de inlocuit cu ceva nou ;)
    9 3
  • eu tot cu 5 trepte am si e foarte ok. jar mananca!
    e adevarat ca majoritatea habar nu au sa tureze(cica le trebuie sute de cai pt depasiri:) ), de-aia se si prefera mizeria de diesel.
    4 3
  • Eu zic ca mai bine s-ar fi oprit la 10. Era mai ok.
    0 1
  • eu zic sa faca mai intai o cutie automata care schimba cum trebuie, oricate viteze ar avea.... si mai vorbim dupa....
    0 1
  • ..... si HONDA , care deja testeaza in Asia un Accord cu o cutie 10 AT :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru