Mercedes va folosi tehnologii din Formula 1 şi la dezvoltarea modelelor de stradă

de Bogdan Mirică
Vineri, 30.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes plănuieşte să aducă din tehnologia folosită în Formula 1 şi pe maşinile de stradă. Inginerii care au lucrat la motorul monopostului de anul acesta vor fi angrenaţi şi în proiecte pentru publicul larg.

Lideri în actualul sezon de Formula 1, cei de la Mercedes se gândesc să aplice modelelor de serie ceea ce au experimentat în Marele Circ. Pentru asta, inginerii diviziei Mercedes AMG High Performance Powertrains, responsabili pentru motorul monopostului de anul acesta, vor contribui şi la dezvoltarea vehiculelor de stradă.

Informaţia a fost dezvăluită de Thomas Weber, directorul centrului de cercetare şi dezvoltare Mercedes. „Acum că avem o echipă de ingineri atât de performantă am o serie de idei privind mai multe proiecte ce ar putea fi dezvoltate în zona vehiculelor sportive de lux. Putem demara un proiect în acest sens pentru că Andy Cowell, şeful inginerilor Mercedes AMG High Performance Powertrains, îmi raportează direct mie”, a declarat Weber.

Având în vedere că inginerii germani ai diviziei de performanţă au mai ajutat şi în trecut la dezvoltarea unui model cu zero emisii, Mercedes SLS AMG Electric Drive, nu este exclus să vedem o contribuţie tot în acest segment.

Şi tot pentru modele AMG. Totodată, ei vor contribui şi cu soluţii concrete de reducere a masei totale.

În prezent, majoritatea constructorilor auto care aleargă în Formula 1 încearcă să transmită din tehnologia dezvoltată aici modelelor de stradă. O fac cu succes Ferrari şi McLaren, iar Williams a semnat recent un parteneriat cu Nissan pentru a ajuta la naşterea mai multor modele Nismo.

Comentarii (1)

  • Asa se lauda si Renault acum vreo 7-8 ani. Nu am vazut nimic nou. Totul e marketing.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru