Mercedes va produce viitoarele C-Klasse şi GLA la o uzină din Brazilia

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a demarat construirea unei uzine noi în Brazilia, ţara unde şi Audi îşi va concentra o parte din producţie. Mercedes va construi aici viitoarea generaţie C-Klasse şi noul GLA.

Brazilia devine tentantă pentru tot mai mulţi constructori premium dornici să folosească forţă de muncă ieftină şi o piaţă în continuă dezvoltare. După Audi, care a decis să producă aici Audi A3 sedan şi Q3, un alt producător premium german îşi îndreaptă atenţia asupra Braziliei.

Este vorba despre Mercedes, care a anunţat oficial inaugurarea unei fabrici în localitatea Iracemapolis, lângă Sao Paolo. Uzina îşi va începe activitatea în 2016 şi va fi responsabilă pentru producţia a două modele extrem de importante. Este vorba despre noua generaţie C-Klasse şi despre noul GLA, crossover-ul compact al germanilor, expus toamna aceasta la Frankfurt.

Esential 20.000 de unităţi va produce uzina din Brazilia în primul an de funcţionare.
Uzina Mercedes va genera 1000 de locuri de muncă şi va da de lucru altor 3000 de oameni, angrenaţi în jurul furnizorilor. Totul pentru a asigura o producţie anuală de 20.000 de unităţi în primul an de funcţionare.

Fabrica de la Iracemapolis presupune o investiţie de 170 de milioane de euro şi se adaugă la celelalte două uzine Mercedes din Brazilia, Minas Gerais şi Sao Paolo, unde iau naştere doar vehicule comerciale, autobuze şi camioane.

Comentarii (4)

  • arogantul
    CE COOL, in sfarsit vom avea masini premium, la calitate braziliana, poate or sa invete si nemtii intr-un final glorios cum se face o masina adevarata.

    lasand gluma la o parte, intre volvo chinezeassca si mercedes braziliana, prefer chinezaria.
    9 9
  • @arogantul
    Nu conteaza unde se produc masinile. Poate sa le fabrice si la Vanju Mare sau in comuna Spermezeu. Atata timp cat au o fabrica moderna si pastreaza nivelul de calitate premium, tot asa ies masinile si acolo si in Germania. Iar muncitorii fac acelasi lucru peste tot.
    8 4
  • @ arogantul
    clar, astia de la audi si mercedes sunt niste habarnisti, eu zic sa iti trimiti repede cv-ul la ei sa te angajeze ca sa ii poti invata cum si unde se fabrica automobilele :))))))
    2 4
  • Dar daca, in goana dupa profit, vor folosi componente de calitate mediocra (nu multe, sunt de ajuns 2-3 astfel de componente), atunci intregul produs va fi compromis. De exemplu, un motor cu distributie pe lant, care ar trebui, teoretic, sa nu-ti incarce prea mult factura la revizii. E de ajuns ca patina intinzatorului de lant sa fie de calitate slaba si asta va da multe dureri de cap. Nu conteaza atat de mult locatia unde se produce un automobil, cat conteaza atentia cu care iti alegi furnizorii. La fel de mult conteaza ca cei ce conduc acea unitate de productie sa respecte intocmai standardele stabilite de firma mama.
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru