Mercedes vrea să cucerească femeile: "Este cel mai influent grup de consumatori"

de Daniel Popescu
Luni, 27.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes speră ca cel puţin 30% dintre maşinile sale să fie cumarate de femei în 2020 şi consideră că acestea formează cel mai influent grup de consumatori.

Mercedes este pe punctul să devină constructorul premium cu cele mai mari vânzări în 2016, însă producătorul german nu se mulţumeşte doar cu acest lucru. Următorul obiectiv este să atragă cât mai multe femei în rândul clienţilor săi, în special ca urmare a faptului că femeile formează "cel mai influent grup de consumatori", potrivit CEO-ul Dieter Zetsche.

În acest sens, şeful Daimler compară femeile cu modul în care Mercedes a câştigat semnificativ cota de piaţă în China. "Întâi trebuie să generăm valoarea că avem un mare potenţial aici. Dacă avem potenţial în China, atunci avem şi mai mult potenţial când creştem proporţia femeilor în rândul consumatorilor noştri", a precizat el.

Urmareste Automarket
Mercedes a început deja să fie un constructor mult mai atent la pretenţiile femeilor.
În acest sens, femeile au un configurator special pe site-ul Daimler în cadrul căruia îşi exprimă preferinţele cu privire la design, călătorii, muzică şi viaţă de familie, pentru ca Daimler să sugereze modelele potrivite. Practic, femeile nu mai sunt nevoite să selecteze diverse opţiuni precum motorizarea.

În prezent, doar 20% dintre clienţii Mercedes din Germania şi 25% dintre cei din China sunt femei, în timp ce în Statele Unite proporţia este de 40%. Mercedes speră ca până în 2020 cel puţin 30% dintre clienţii săi la nivel global să fie femei. Potrivit unor analize realizate de compania Frost & Sullivan, femeile influenţează 80% dintre toate achiziţiile de maşini, fie prin achiziţie directă, fie printr-o decizie în cadrul familiei.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • unu altu
    Pai harta lumii arata asa datorita/ din cauza femeilor.
    Barbatii si-au etalat forta, puterea, averea samd pt a cuceri femeile.
    Deci razboaie, acorduri s.a. chestii s-au facut pentru acest aspect.
    3 1
  • ai mancat un p să fie cumarate de femei
    1 1
  • inexorabil
    Așadar, nu era suficientă amenințarea triadei electrice-autonome-high tech; se prefigurează niște “pussy cars”.

    Cât despre femei…se ȋmpuținează pe zi ce trece – chiar multe dintre creștine devin feministe, iar altele se nasc așa. Din păcate, destui și dintre slujitorii “Noului Adam” (Hristos) adoptă mentalitatea / cazuistica / prosteala feministă.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru