Mesajul Japoniei pentru Franța: “Viitorul alianței Renault-Nissan este în mâna investitorilor privați”

de Paul Cosma
Luni, 03.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Premierul japonez Shinzo Abe i-a transmis președintelui francez Emmanuel Macron că viitorul alianței Renault-Nissan este în mâna investitorilor privați, potrivit unui purtător de cuvânt al liderului nipon.

Cei mai înalți reprezentanți ai Japoniei și Franței s-au întâlnit înaintea summit-ului G20 de la Buenos Aires, iar premierul Abe și președintele Macron au discutat despre alianța dintre Renault și Nissan.

“Viitorul alianței este în mâna acționarilor din sectorul privat. Guvernul japonez nu are prejudecăți cu privire la viitorul alianței,” a declarat premierul nipon, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Guvernul francez a cerut Japoniei să împărtășească dovezile obținute de Nissan în urma investigației interne cu privire la activitatea lui Carlos Ghosn, cel care a fost arestat pe 19 noiembrie pentru fals în declarații și folosirea banilor companiei în scop personal.

Autoritățile de la Tokyo au decis vineri, pe 30 noiembrie, prelungirea detenției cu încă 10 zile pentru Ghosn, maximul permis de lege, potrivit presei japoneze.

Pe data de 10 decembrie, procurorii trebuie să deschidă un dosar oficial pe numele lui pe Ghosn, sau să îi aducă noi acuzații pentru ca acesta să rămână în arest.

Carlos Ghosn a respins toate acuzațiile care i-au fost aduse până acum.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru