Mexicanii de la Corona au cumparat marca germana Artega

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.01.2010
Societatea mexicana de investitii care detine, printre altele si marcile Corona, Modelo si Pacifica a cumparat toate actiunile marcii germane Artega.

Tesalia Capital a cumparat producatorul german de automobile de nisa Artega de la Paragon Parts Group. Tresalia Capital detinea o parte din Artega inca din octombrie 2008, iar mexicanii care controleaza Grupul Modelo au decis sa cumpere toate actiunile producatorului german de supercar-uri. Grupul Modelo din Mexic produce marcile de bere Corona, Modelo si Pacifica, iar Tesalia Capital este condusa de nepoata cofondatorului Grupului Modelo, Linda Alvarado, cea mai influenta femeie din Mexic.

Cei de la Artega au dezvoltat pana acum un singur model, intitulat GT, care a fost lansat anul trecut. Modelul este echipat cu un motor V6 de provenienta Volkswagen montat transversal, care este cuplat unei transmisii DSG. Pretul acestui model este de aproximativ 90.000 de dolari, lucru care nu i-a ajutat pe cei de la Artega sa vanda prea multe exemplare.

Designul lui Artega GT este realizat de Henrik Fisker, actualul sef al companiei Fisker. Productia lui Artega GT va fi continuata in acelasi ritm la fabrica din Delbruck, Germania, in ritmul de 500 de unitati pe an.

Dieter Frers i-a cedat lui Wolfgang Ziebart controlul companiei, noul sef al celor de la Artega avand in spate o cariera la Infinenon si BMW.

Via | Caradisiac

Comentarii (2)

  • bozzo26
    ce bord de Passat are:)):)):))...pff
    2 3
  • Marian
    Nu am vazut niciodata o masina mai urata la interior pentru un exterior asa de reusit. Ce penala e la banii aia.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru