Mezinul gamei Maserati va sosi mai devreme, în 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.10.2010
Constructorul italian încearcă să aducă pe piaţă un model poziţionat sub Quattroporte, care să se poziţioneze ca entry-level. Lansarea sa este programată pentru toamna lui 2011.

Deşi iniţial s-a vorbit despre un nou model entry-level în gama Maserati, pregătit să debuteze cel mai devreme în 2014, noi informaţii despre momentul lansării ajung în presă. Surse neoficiale vorbesc despre o dezvoltare rapidă a proiectului, aprobat deja de consiliul de conducere.

Dacă etapele de creaţie şi testare vor decurge normal, italienii plănuiesc să aducă mezinul în showroom-urile companiei, cel mai târziu în toamna lui 2011. Modelul, un sedan poziţionat sub Quattroporte, va menţine standardele "Tridentului" italian, preţul de pornire urmând să se situeze în apropierea etichetei de preţ a unui Panamera entry-level.

Deşi se va dori un model de lux, cel mai nou exponent Maserati nu va neglija capitolul performanţe, italienii având grija ca sub capotă să se ascundă un motor potent, de talia celor regăsite pe versiunile sportive ale sedanurilor din segmentul premium.

Pentru trasarea designului, Maserati va apela la ajutorul oamenilor de creaţie din interiorul Fiat Centro Stile, care vor lucra sub atenta observaţie a şefului Lorenzo Ramaciotti.

În aceste condiţii, am putea asista la un design diferit de cel al fratelui mai mare, Quattroporte, care a fost conturat de specialiştii de la Pininfarina.

Maserati nu s-a hotărât momentan unde va produce viitorul sedan, însă cea mai vehiculată variantă este cea a uzinei italiene din Modena. Nehotărârea conducerii ar putea duce însă la unele amânări a lansării în producţie.

via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru