Mic, dar isteţ: gadgetul care îţi transferă în telefon toate informaţiile practice despre maşina ta

de Daniel Popescu
Vineri, 30.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un gadget de mărimea unui încărcător de telefon se ataşează de bord şi îţi transferă pe smartphone informaţii practice despre maşina ta, inclusiv cantitatea de benzină din rezervor sau numărul de kilometri parcurşi.

Poţi primi pe telefon notificări despre defecţiunile tehnice ale maşinii sau despre accidente.


Trei antreprenori dezvoltă Voyo, un mic dispozitiv prin care intenţionează să-ţi transforme maşina dintr-una obişnuită într-una inteligentă, chiar dacă nu dispune din fabrică de astfel de funcţii.

Prin simpla ataşare a dispozitivului de bord, poţi transfera pe smartphone o serie de informaţii utile, precum numărul de kilometri parcurşi, cantitatea de benzină pe care o mai ai în rezervor sau emisiile de dioxid de carbonÎn acest fel, nu va mai trebui să ieşi din casă pentru a verifica dacă a doua zi poţi ajunge la Braşov fără să treci pe la pompa de alimentare.

În plus, prin intermediul acestui dispozitiv, poţi primi pe telefon notificări despre defecţiunile tehnice ale maşinii sau despre accidente, informaţii care pot fi importante mai ales dacă împarţi maşina cu cineva. O altă funcţie îţi permite să deschizi de la distanţă uşile maşinii.

Esential 50.000 de dolari este finanţarea dorită de investitori pentru a dezvolta Voyo
Proiectul este în faza de dezvoltare şi caută finanţare prin intermediul platformei Kickstarter, acolo unde oricine poate contribui cu orice sume începând de la numai 1 dolar.
În numai 9 zile de la lansare, Voyo a strâns deja peste 74.000 de dolari, deşi obiectivul era acumularea a doar 50.000 de dolari.

Un astfel de gadget se poate dovedi util pentru cei care nu au maşinile compatibile cu aplicaţiile Apple Car Play sau Google Auto lansate de marile companii de tehnologie.

Via Time

Comentarii (2)

  • @AM puteti mentiona si faptul ca acest dispozitiv trebuie conectat la portul de comunicare si diagnoza OBD-II al masinii. In general toate masinile dupa 1996 ar trebui sa aiba un port OBD-II.
    Plus ca as fi curios sa stiu cat de sigur e gadget-ul asta ? Daca cineva iti poate accesa portul OBD-ii prin telefon, fara acordul tau, poate face multe nasoale, gen dezactivat senzori de airbag, franat si multe altele, au vazut toti clipul cu hackerii.
    4 0
  • @mowgli: Probabil exista un sistem de securitate prin parola.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru