Mică, pentru oraş şi ecologică: viitoarea generaţie Toyota Aygo ar putea fi disponibilă doar în versiune electrică

de Daniel Popescu
Joi, 13.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generaţie a modelului de clasa mini Toyota Aygo ar putea fi disponibilă numai în versiune electrică, întrucât japonezii anticipează o creşterii a cererii pentru acest tip de vehicule pentru oraş.

Toyota Aygo este un model de oraş care utilizează în prezent un motor pe benzină de 1.0 litri şi 68 CP potrivit pentru clasa mini din care face parte, însă acesta ar putea dispărea în viitorul apropiat din gamă.

Motivul este că Toyota ar putea lansa viitoarea generaţie a modelului său din clasa mini exclusiv cu propulsie electrică. De altfel, constructorul japonez a confirmat deja că lucrează la dezvoltarea unui Aygo electric. "Din punct de vedere al lansării, trebuie să analizăm când va avea sens pentru că oamenii obişnuiţi să-şi poată permite. Dar este adevărat că dezvoltăm (n.r - un Aygo electric)", explică Gerald Killman, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare din cadrul Toyota.

Motivele din spatele acestei decizii au legătură cu anticiparea faptului că şoferii îşi vor dori modele de oraş de mici dimensiuni şi, în acelaşi timp, ecologice, mai ales în contextul numeroaselor lansări care au loc în această perioadă.

Urmareste Automarket
"Dacă ne uităm la tehnologiile pe care le oferim, cred că în viitor maşinile electrice vor face parte din viaţa noastră.
Vor folosi oamenii maşini fără emisii în anumite zone? Vedem o creştere pronunţată în oraşe a acestui tip de gândire, în care oamenii preferă vehicule fără emisii, adică plug-in sau pur electrice"
, afirmă Johan van Zyl, preşedinte şi director executiv al Toyota.

În prezent, Toyota Aygo împarte numeroase componente cu Peugeot 108 şi Citroen C1, iar o versiune electrică va conduce inevtabil şi la o creştere a preţului de comercializare, care acum pleacă de la ceva mai mult de 10.000 de euro pe piaţa din România.

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • Aygo porneste de la 9200 euro , nu "de la ceva mai mult de 10.000 "pe piaţa din România.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru